Üniversitede skandal: “Hayati değilse ameliyat yapmayın”

Üniversitede skandal: “Hayati değilse ameliyat yapmayın”

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demir tüm birimlere “Malzeme eksikliği nedeniyle hayati olmayan ameliyatları yapmayın” talimatı verdi, aksi yönde davrananların “devleti zarara uğratacağı”nı söyleyerek tehdit etti

Ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte iktidar kamuda tasarruf çağrısı yaparken, tasarrufun sağlık alanındaki karşılığı malzeme alınmaması ve sağlık hizmetinden kaçınılması oldu.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demir, hastanenin tüm birimlerine gönderdiği yazıda “Malzeme eksikliği nedeniyle hayati olmayan ameliyatları yapmayın” talimatı verdi.

Sağlık hizmeti için “hayati öneme sahip işlemler” ile “elektif ameliyat, işlem vb.” ayrımı yapan Demir, sağlık malzemelerinin bu ayrıma göre isteneceğini, kullanılabileceğini belirtti.

Tasarruf uygulamasının Sayıştay, Maliye Bakanlığı gibi denetleyici kurumlara hesap vermek için önem arz ettiğini de savunan Demir, talimata uymayanların “devleti zarara uğratacağını” söyleyerek de sağlık emekçilerini tehdit etti.

77-003.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler