Ukrayna'da Rusların Vurduğu Alışveriş Merkezinde Yaralananlar Yaşadıklarını Anlattı

Ukrayna'da Rusların Vurduğu Alışveriş Merkezinde Yaralananlar Yaşadıklarını Anlattı

Ukrayna'nın Poltava bölgesine bağlı Kremençuk kentinde 27 Haziran'da Rus füzesi ile vurulan Amstor Alışveriş Merkezi'nde yaralanan siviller, saldırı anında yaşadıkları şoku atlatmaya çalışıyor

Başkent Kiev'den yaklaşık 330 kilometre uzaklıkta yer alan Kremençuk'ta 18 sivilin hayatını kaybettiği ve 61 kişinin yaralandığı füze saldırısında yaralananlar, patlama sırasında yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Yaralılar, "Kremençutska" adını taşıyan yoğun bakım hastanesinde tedavi görüyor.

33 yaşındaki Aleksander Shulimov, saldırı günü alıveriş merkezinde olduğunu kaydederek, siren sesleri çalınca hızlıca dışarı çıktığını söyledi.

Shulimov, "Birden patlama oldu. Patlama gücü beni aracın altına attı. Her şey yanıyordu. Her yerde siyah duman vardı. Ama dumanlar arasında bir güneş göründü ve hayatta kaldığımı anladım." dedi.

Patlama sırasında birkaç saniye boyunca bayıldığına dikkati çeken Shulimov, "Kendime gelince yanan bir aracın altında olduğumu gördüm. Bir şekilde oradan çıktım." diye konuştu.

Shulimov, saldırıda sol ayağının kırıldığını ve patlama nedeniyle vücudunun her yerinde yaralar oluştuğunu dile getirdi.

Bir kadının kendisine yardım ettiğini belirten Shulimov, "Karşıdaki marketten koşarak yanıma geldi. Kemerle bacağımı sardı. Sonra da ambulansa götürüldüm." ifadesini kullandı.

Shulimov, saldırı sonrasında yangın çıktığını ve birçok insanın yangın alanında kaldığını kaydederek, "Orada çok sayıda insan hayatını kaybetti." şeklinde konuştu.

Aynı hastanede tedavi gören 45 yaşındaki Nikalay Mikhailets ise kafasından yaralandığını ve kafasına çok sayıda dikiş atıldığını anlattı.

Saldırı anında eşi ile beraber alışveriş yaptıklarını aktaran Mikhailets, patlama nedeni ile eşinin kendisinden daha ağır yaralandığı bilgisini paylaştı.

Mikhailets, "Eşimin eli kırıldı. Yüzü ağır yaralandı. Bacaklarda yaralar var. O bugün diğer hastaneye nakledildi, yoğun bakıma alındı." dedi.

Birçok yerinden yaralanan 39 yaşındaki Nikalay İzmaylov ise sirenlerin çalmasından birkaç dakika sonra patlama meydana geldiğini aktardı.

İzmaylov, patlamanın ardından kısa süreli bir şok yaşadığını ifade etti.

Kendine geldikten sonra güvenli bir yere kadar çıkmaya çalıştığını kaydeden İzmaylov, "Yanımda iki adam vardı. Onlar da oranın çalışanıydı. Birbirimize destek vererek dışarıya çıkmayı başardık." diye konuştu.

- Bazı yaralılara ampütasyon uygulandı

Hastanede görevli cerrah İvan Jukov, alışveriş merkezinde ağır yaralanan sivillerin çoğunun diğer hastanelere nakledildiğini açıkladı.

Jukov, hastaneye 24 yaralı getirildiğini belirterek, "Maalesef bir hastamız aynı gün hastanede hayatını kaybetti. Bir ağır hasta Kiev'e nakledildi. Şimdilik hastanede 22 yaralı kalıyor." dedi.

Saldırı sonucu toplam 61 kişinin yaralandığını dile getiren Jukov, 3 kişiye travmatik ampütasyon uygulandığı bilgisini paylaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler