Türkiye sandık başında: Liderler hangi mesajları verdi?

Türkiye sandık başında: Liderler hangi mesajları verdi?

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 32 ilde seçmenler saat 07:00'den itibaren sandık başına gitti. Oy verme işlemi, diğer illerde ise saat 08:00'de başladı.

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi saat 07:00 itibarıyla başladı. Bu illerde oy verme işlemleri saat 16:00'da tamamlanacak.

Bu illerin dışında kalan diğer illerde de oy verme işlemi saat 08:00'de başladı. Bu illerde yaşayan seçmenler, saat 17:00'ye kadar oylarını kullanabilecek.

Oy kullanma işlemi sırasında öne çıkan gelişmeler şöyle:

— İLK SANDIK KAPANDI

Kilis'te 21 seçmeni bulunan Tamburalı köyünde oy verme işlemi 2 saat sürdü. Kilis'in nüfusu en az olan köylerinden biri olan köyde, seçmenler eski muhtarın evinde oylarını kullandı.

— ERDOĞAN: BU DURUMUN PARTİLER ARASI BİR SORGULAMAYA GÖTÜRÜLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'da bulunan Saffet Çebi Ortaokulu'nda oyunu kullandı. Oy kullanma işlemi sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Erdoğan, Malatya'da sandık başında yaşanan ve iki kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavgaya değindi.

1038519240.jpg

Erdoğan,"Malatya'daki olay gerçekten bizleri üzdü. Bu konuda şu anda bakanlıklarımız gerekli tüm soruşturmaları yapıyorlar. Bu durumun partiler arası bir sorgulamaya, bir yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum" dedi.

Kendisinden herhangi bir muhtar adayının oy istemediğini belirten Erdoğan, "Muhtarlarla ilgili değerlendirmemizi de yaptık, oyumuzu kullandık" diye konuştu.

Erdoğan, seçimi nerede takip edeceği yönündeki soruyu da şöyle yanıtladı:

"Seçimleri belli bir yere kadar İstanbul'da takip edeceğim. İstanbul'da basın toplantısı yapıp, Ankara'ya hareket edeceğim."

— PERİNÇEK: BU SINAVDAN TÜRK MİLLETİ BAŞARILI ÇIKACAK

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gayrettepe Şair Nedim Ortaokulu'nda oy kullandı.

Perinçek, eşi Şule ve oğlu Sadık Can Perinçek ile birlikte oy kullanmak için Beşiktaş'ın Gayrettepe Mahallesi'nde bulunan Şair Nedim Ortaokulu'na geldi.

Perinçek, Türkiye 2019-2020 yıllarında çok temel, büyük bir karar verecek. Büyük çözüme gidiyor. O çözüme yönelik seçmenin, Türk milletinin sınav verdiği bir seçim bu dedi.

Oy kullandıktan sonra okulun önünde bir açıklama yapan Perinçek, "Türkiye 2019-2020 yıllarında çok temel, büyük bir karar verecek. Büyük çözüme gidiyor. O çözüme yönelik seçmenin, Türk milletinin sınav verdiği bir seçim bu. Bu sınavdan Türk milleti başarılı çıkacak. Önümüzde büyük kararlar var. Atatürk'ün devrimci rotasına Türkiye girecek, önümüzdeki 2 yıl içerisinde" ifadelerini kullandı.

— BAKAN SELÇUK: ÜLKEMİZİN BASİRETİNE VE FERASETİNE HER ZAMAN GÜVENDİK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Biz, ülkemizin basiretine ve ferasetine her zaman güvendik, güvenmeye de devam ediyoruz." dedi.

Bakan Selçuk ve eşi Aydın Selçuk, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Karakusunlar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 4256 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Selçuk, seçim sonuçlarının hem Ankara'ya hem de Türkiye'ye "hayırlı olması" dileğinde bulundu.

Selçuk, "Biz, ülkemizin basiretine ve ferasetine her zaman güvendik, güvenmeye de devam ediyoruz" diye konuştu.

— GÜL: VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRDİK

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oyunu Beykoz'da kullandı.

Gül, oy kullanarak vatandaşlık görevlerini yerine getirdiklerini kaydetti.

Çubuklu Mahallesi'ndeki Şehit İsmail Kefal İlkokulu'na eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte gelen Abdullah Gül, görevlilere kolaylıklar diledi. Gül çifti, oylarını "1145" numaralı sandıkta kullandı. Abdullah Gül, okuldan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir Türk vatandaşı olarak vatandaşlık görevimizi yerine getirdik ve oyumuzu kullandık. Memleketimiz, ülkemiz için hayırlı olsun" diye konuştu.

Abdullah Gül, vatandaşlarla fotoğraf da çektirdi.

— TEMELLİ: YARINDAN İTİBAREN DEMOKRASİ VE BARIŞ ADINA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER YAŞAYACAĞIZ

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı İlkokulu'nda oyunu kullandı. Temelli, daha sonra yaptığı açıklamada "Türkiye halklarına, emekçilere, kadınlara, gençlere, herkese; bu ülkede mağdur olmuş herkese hayırlı olsun. Rüzgar erken geldi. Bir demokrasi rüzgarı, bir barış rüzgarı esiyor. İnanıyoruz ki Türkiye'de bu seçimler her şeyden önce siyasetin dilini üslubunu değiştirecek. Siyasetin dilini ayrımcılıktan nefret söyleminden kurtaracak ve Türkiye'de yeni yaşama, bu yeni yaşamı umut edenlere değişim rüzgarı estirecek" görüşünü dile getirdi.

— KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara adayı Yavaş ile aynı okulda oy kullandı. Kılıçdaroğlu, "İnşallah olumsuz hiçbir olay olmadan vatandaşlarımız tercihlerini yapacaktır. Güzel bir hava var" ifadesini kullandı.

— BAHÇELİ: CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYINA OY VERDİM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oyunu Ankara'da kullandı.

Bahçeli, 'İlk kez MHP dışındaki bir adaya mı oy vermiş oldunuz?' sorusunu yanıtladı.

— ÖZHASEKİ: BEŞ KİLO VERDİK

AK Parti tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mehmet Özhaseki de oyunu kullandı.

Özhaseki, çıkacak sonuca herkesin saygılı olması gerektiğini söyledi.

Seçim çalışmaları sırasında beş kilo verdiğini belirten Özhaseki, "Oradan oraya koştuk, yemek aklımıza gelmedi. Esnaf ziyaretleri iyi oluyor. Mesela kuruyemişçiden geçerken iki üç bir şey yiyorsunuz, tutuyor" dedi.

Özhaseki, en önemlisinin kimsenin burnunun kanamaması olduğunu belirterek "Çıkacak sonuca herkesin saygılı olması gerekir" ifadesini kullandı.

— YAVAŞ: ÇOK DÜZEYSİZ BİR SEÇİM SÜRECİ GEÇİRDİK

Özhaseki'nin ardından CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mansur Yavaş da oyunu kullandı.Yavaş, Seçmenin iradesi en büyük irade, onun dışında konuşulanlar boş dedi.

Yavaş, basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada "Seçmenin iradesi en büyük irade, onun dışında konuşulanlar boş. İstemediğimiz bir seçim süreci geçirdik. Projeleri konuşmak yerine, çok düzeysiz bir seçim süreci geçirdik. Ankaralılar bunun cevabını sandıkta verecektir" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler