Türkiye ekonomisi, yüzde 3,9 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, yüzde 3,9 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde yüzde 3,9 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı üçüncü çeyrek Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verisin açıkladı.

Buna göre, Türkiye ekonomisi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde yüzde 3,9 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış gayrisafi yurtiçi hasıla çeyreklik bazda yüzde 0,1 daraldı. Ekonomi böylece 9 çeyrek sonra ilk kez daraldı.

İNŞAAT SEKTÖRÜ AZALDI
GSYH'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 3. çeyrekte bir önceki yıla göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak; finans ve sigorta faaliyetleri yüzde 21,6, bilgi ve iletişim faaliyetleri yüzde 13,9, mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri yüzde 12,6, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri yüzde 7,6, hizmet faaliyetleri yüzde 6,9, diğer hizmet faaliyetleri yüzde 4,9, gayrimenkul faaliyetleri yüzde 4,1, tarım, ormancılık ve balıkçılık yüzde 1,1 ve sanayi yüzde 0,3 arttı. İnşaat sektörü ise yüzde 14,1 azaldı.


DEVLET HARCAMALARI ARTTI
Yerleşik hanehalklarının tüketim harcamaları bu dönemde yıllık yüzde 19,9 büyüdü. Yatırım büyümesinin göstergesi gayrisafi sabit sermaye oluşumu ise yüzde 1,3 azaldı.

Devletin nihai tüketim harcamaları yıllık yüzde 8,5 büyüdü. Mal ve hizmet ihracatı 2022 üçüncü çeyrekte yüzde 12,6 büyürken ithalat ise yüzde 12,2 arttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler