Türker Ertürk’ten Erdoğan ve Hulusi Akar’a ağır ithamlar: Hulusi Akar Fetö'cü mü?

Türker Ertürk’ten Erdoğan ve Hulusi Akar’a ağır ithamlar: Hulusi Akar Fetö'cü mü?

Emekli amiral Türker Ertürk, 15 Temmuz darbesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Erdoğan’ı kandırılmadı, Erdoğan Türkiye’yi kandırdı" dedi

Emekli amiral Türker Ertürk, Tele 1 televizyonunda bomba açıklamalar yaptı. 15 temmuz darbesinin kontrollü bir darbe olduğunu belirten Ertürk, sis perdesinin neden aralanamadığını anlattı. 

Türker Ertürk'ün açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle; 

İdeolojik birliktelik içinde olan iki yapı var. Birisi cemaat, birisi iktidar. İkisinin de Atatürkçülere ihtiyacı var, darbeyi başarıya ulaştırmak için de, engellemek için de. Eğer cemaat başarılı olsaydı, bütün Atatürkçüleri bir anda tasfiye edecekti. Çünkü böyle bir hazırlığı vardı. Böyle bir alt yapısı vardı. Ama darbeyi Atatürkçüler vasıtasıyla engelleyen iktidarın kendi kadroları olmadığı için tasfiyeyi zamana yaymak zorundaydı. Kullandı, şimdi her askeri şurada peyderpey bunları tasfiye ediyor. Yani bir ideolojik bir birliktelik var. Ana amaç cumhuriyeti tasfiye etmek.

2023 vizyonu, cumhuriyeti sonlandırma vizyonudur. Bu net, bunun tartışması bile yok.

Ben 2013’te Pensilvanya’dayım. Hatta iki Barış ile birlikte. Konuşurken diyorum ki, burdaki adam Fetullah Gülen darbe hazırlığı içinde, Türkiye’ye Humeyni gibi gelmeye çalışıyor diyorum. İktidar bana düşmanlık yapıyor.

Cemaatin imamları var diyorum. Bu iktidar kandırılmadı, aldatılmadı. Sizi, beni ve Türk halkını kandırdı ve aldattı. 1996’de görevdeyim. 6 astsubayı kendi gemimden tasfiye ettim FETÖ’cü diye. 20 yıl sonra o emir geldi.

Abdullah Gül önce başbakanlık yaptı, sonra dışişleri bakanlığı yaptı. Dışişleri bakanı olur olmaz, Cemaate yardım ve yataklık edin diye talimat verdi.

Ben bunu Genelkurmay’a rapor ettim.

İkisi beraber kandırdılar ve aldattılar. İslami bir rejim, ortaçağ rejimi kurmaya çalışıyorlar.

Kadroları, bir arka plana olmadığı için.

Darbeciler suikast silahı kullanmazlar.

Hatta Nihal hanımın konuşmalarını dinlesinler, ne demek istiyor.

1977’deki Taksim’deki olay gibi bir provokasyon olabilirdi.

Hulusi Akar için dedim ki, ben Genelkurmay başkanı olsaydım bu darbe yapılamazdı.

TSK’nın her yerde birlikleri yok. Jandarma genel Komutanı ne verdi?

Adil Öksüz kimdi? Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütü her zaman terör örgütüdür. Demokrasi bayramı. Aklımızla dalga geçiyorlar. Komiklik bu.

Bugün Türkiye Demokratik ülkeler sınıfında değil. Demokrasinin katledildiği bir bayram denebilir.

251 canımızı kaybettik. Bu darbe kesinlikle bir askeri darbe değildir. İmamın ordusunun kalkışmasıydı. TSK’nın sadece yüzde 2’si buna katıldı.

Erken doğama zorlanmış bir kontrollü bir darbedir.

TSK’nın sadece yüzde 2’si katılıyorsa, şu emir bile bunu engellerdi. Darbeyi engellemek kolaydı. Cemaat, dört dörtlük bir karşı devrim örgütüydü. Devletin aklı bunun bir karşı devrim örgütü olduğunu iktidara anlattı.

İktidar da, dört dörtlük bir karşı devrim partisiydi. Bunlar işbirliği yaptı, en başından itibaren. TSK’ya kumpas kurdular.

Türkiye, beş yıl önce darbe ortamına gelmişse bir numaralı sorumlu iktidardır. Başarısız darbelerin bayramı olmaz ki. Eğer bayram yapıyorsanız, darbe ideolojik olarak başarıya ulaşmıştır demektir.

FETÖ ve iktidar Türkiye’yi felaketin eşiğine getirdiler.

15 Temmuz’un üzerinde bir sis perdesi var.

Bildiklerimiz, bilmediklerimize göre daha çok. Sis perdesi kalktığında 15 Temmuz darbesinin tam tersi çıkacak. O yüzden kontrollü darbe diyoruz.

Hesap verebilir değil çünkü. Ülkeyi tek adam yönetimine taşımak istiyor. Askerin, yargının içine kim yerleştirdi, bunlar. Anormal şartlara ihtiyaç var. Onun için darbe girişimine ihtiyaç duyuyorlar. GATA’nın askeri okulların başına gelenler. Darbeyi Kemal’in ordusu engelledi. İkisi de Atatürkçüleri tasfiye etme amacındaydı.

Meclis soruşturma komisyonu kuruldu. Erdoğan, gidip komisyona hesap vermeliydi. Hulusi Akar ve Hakan Fidan gelmeliydi komisyona.

Sayın Erdoğan, ben eniştemden duydum dedi, bu doğru değil. Akar ve Fidan sadakatle Erdoğan’a hizmet etti ve görevlerine devam ettiler. Bu darbe girişimi, bir İmamın ordusunun kalkışmasıydı.

Osmanlı’da padişahların yarısı darbe ile götürüldü. Darbe hem Osmanlı’da rejime karşı, hükümete karşı değil.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler