Türk Şirketinin Camp Nou’su FIFA’yı Etkiledi

Türk Şirketinin Camp Nou’su FIFA’yı Etkiledi

FIFA heyeti, 2030 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında ilk durak olarak Barcelona’daki Spotify Camp Nou’yu ziyaret etti.

FIFA heyeti, 2030 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında ilk durak olarak Barcelona’daki Spotify Camp Nou’yu ziyaret etti. Türk şirketi Limak’ın yeniden inşa ettiği stat, yarı final adayları arasında öne çıkarken, final ihtimali de değerlendirilen başlıklar arasında yer aldı.

FIFA heyeti, 2030 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak İspanya, Fas ve Portekiz’de başlayacak inceleme turunun ilk durağında Barcelona’daki Spotify Camp Nou’da denetim yaptı.

Mundo Deportivo’nun haberine göre, Türk şirketi Limak’ın yapımını üstlendiği statta yürütülen çalışmalar heyette olumlu bir izlenim bıraktı.

Yenileme süreci devam eden Spotify Camp Nou, 2030 Dünya Kupası’nda yarı final maçlarından birine ev sahipliği yapabilecek statlar arasında gösteriliyor.

Stat için final ihtimali de konuşuluyor. Ancak bu yarışta Santiago Bernabeu ile Kazablanka’daki II. Hassan Stadı’nın öne çıkan adaylar arasında bulunduğu belirtildi.

KAPASİTE ARTIŞI İÇİN RUHSAT ONAYI BEKLENİYOR
Barcelona Kulübü, salı günü Barcelona Belediyesinden 1C ruhsatı için onay çıkmasını bekliyordu. Bu iznin verilmesi durumunda Sevilla maçında stadın birinci ve ikinci kat tribünleri yeniden kullanılabilecek.

Bu adımla birlikte mevcut 45 bin 401 kişilik kapasitenin 62 bine yükselmesi hedefleniyor. Kulübün uzun vadeli planında ise stadın 105 bin kişilik nihai kapasiteye ulaşması yer alıyor.

Türk şirketinin Camp Nou’su FIFA’yı etkiledi - Resim : 1

SEZONUN EN YÜKSEK SEYİRCİ SAYISINA ULAŞILDI
Camp Nou’daki çalışmalar sürerken stat son olarak geçen salı günü Kral Kupası yarı final rövanşında Atletico Madrid karşılaşmasına sahne oldu.

Bu maçta tribünlerde 45 bin 399 taraftar yer aldı. Böylece sezonun en yüksek seyirci sayısına ulaşıldı.

FIFA heyeti de ziyareti sırasında, yenileme çalışmalarının geldiği noktayı yerinde görme fırsatı buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler