TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan Bakan Nebati'ye: Anlatıyoruz ama görmüyor

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan Bakan Nebati'ye: Anlatıyoruz ama görmüyor

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, çalışanların vergi dilimleri konusunda çağrı yaptı. İşçinin ocak ayında aldığı maaşı aralık ayında da alması gerektiğini söyleyen Atalay, Bakan Nebati'ye yüklendi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, çalışanların vergi dilimleri konusunda açıklamada bulundu. "İşçiye ocak ayında verilen ücret aralık ayında da verilmeli" diyerek çağrı yapan Atalay, Hazine Bakanı Nebati'ye yüklendi. Atalay, "Bu vergi konusunu anlatıyoruz ama Hazine Bakanı ya duymuyor ya görmüyor" dedi.

"BAKAN NEBATİ'YE ANLATIYORUZ AMA, DUYMUYOR GÖRMÜYOR"

TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde düzenlenen "Kadın Çalışmaları Toplantısı"nın açılışında, konuşan Atalay, çalışanların gelir vergisiyle ilgili sorunlarının olduğunu ve bu sorunları, çözülene kadar gündeme getirmeye devam edeceklerini vurguladı. Atalay, "Mesela 10 bin lira ücret alan bir işçide, ocak ayında 630 lira vergi kesintisi yapılırken, eylül-ekim aylarında ücretinde 1900 liraya yakın kesinti yapılıyor. Bu sürdürülebilir bir şey değil. İşçiye ocak ayında verilen ücret aralık ayında da verilmeli. Bu vergi konusunu anlatıyoruz ama Hazine Bakanı ya duymuyor ya görmüyor. Vergi konusu dayanılacak gibi değil buna bir çözüm bulmak lazım." ifadelerini kullandı.

Kamuda taşeron işçilik kavramının tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini dile getiren Atalay, emeklilikte yaşa takılanlar ( EYT) meselesinin de beklentiler doğrultusunda çözüme kavuşturularak, ülkenin gündeminden çıkartılmasını talebinde bulundu.

Sendikal örgütlenmeyle ilgili yeni yasal bir düzenlemenin gerekli olduğunu vurgulayan Atalay, "Çalışma Bakanı, zaman zaman bizim söylediğimiz şeyleri ifade ediyor. Çalışma Bakanı, tek başına burada yeterli gelmez, gücü yetmez. Siyasi iktidarın da gücü yetmez. Bütün partiler, bu meseleye el atmazlarsa biz bu meseleyi çözemeyiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler