Turizm Bakanı Ersoy'dan vatandaşlara kritik çağrı

Turizm Bakanı Ersoy'dan vatandaşlara kritik çağrı

Köyceğiz ve Dalaman 'daki yangınlar devam ederken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, vatandaşlara çağrıda bulundu

Muğla’da Köyceğiz, Milas, Menteşe, Seydikemer, Kavaklıdere, Yatağan ilçelerinde devam eden orman yangınlarına müdahale sürerken bir haber de Dalaman'dan geldi. Yangının henüz tam olarak söndürülmediği noktalardan biri de Aydın'ın Çine ilçesi. Bakan Ersoy, "Halkımızdan tek isteğimiz bu merkezlerde yemek yemeleri, tatil planlarını yapmalarıdır" dedi.

Yurt genelinde birçok ilde art arda çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Muğla’daki orman yangınlarına sabahın ilk ışıkları ile havadan 39 helikopter, 6 uçak ile karadan Orman Genel Müdürlüğü’ne ait 342 arazöz, bin 843 personel, Türkiye’nin değişik illerinden gelen itfaiye ekipleri, su tankları ve gönüllüler ile müdahale sürüyor.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıklamalarda bulundu:

- Yangın sırasında geçici iptaller oluyor ama rezervasyonlar akmaya devam ediyor.

- Yangının sönmesiyle birlikte iptallerin azaldığını, rezervasyonların arttığını görüyoruz.

- Havalimanlarındaki varışlarda hızlı bir artış tekrar başladı. Bölge inşallah hızlı bir sürede normale dönecek.

- Halkımızdan tek isteğimiz normalleşme süreci gereği (yangından etkilenen merkezlerde) yemek yemeleri, tatil planlarını buralarda yapmalarıdır.

15:46
Köyceğiz yangını Denizli sınırına dayandı
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 11 gündür devam eden orman yangını yangın helikopterinden görüntülenirken, dumanların bir ucu Denizli sınırına yakın Sandras Dağı Çiçekbaba mezarına dayandı.
Dalaman'da da yangın
Muğla’dan bir yangın haberi de Dalaman’dan geldi. Dalaman Havalimanı Kuzpınar mevkisinde orman yangını çıktı. İlçeye bağlı Şerefler Mahallesi’nde ormanlık alanda yangın başladı.

14:59
Çine'de devam eden orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor: Akçaova Mahallesi’nde 3 farklı noktada başlayan yangında 500 hektar alan zarar gördü
Marmaris'te 33 yaban hayvanı kurtarıldı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde 29 Temmuz'da başlayan ve 6 Ağustos'ta kontrol altına alınan yangında alevlerin ve yoğun dumanın etkili olduğu ormanlık alanda kalan 27 kaplumbağa, 2 güvercin, kaya kartalı, ebabil kuşu, karatavuk ve sincap bulundu.
Milas Belediye Başkanı Tokat: Yeniköy Termik Santrali’ne 4 km mesafede yangın devam ediyor
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Saat 12.04 itibariyle Fesleğen, Çiftlik, Bağdamları üçgeninde, Yeniköy Termik Santrali’ne 4 km mesafede yangın devam ediyor. Bölgede çok büyük önlemler alındı ve havadan etkin bir müdahale var. Rüzgar denize doğru estiğinden, yangın fazla genişleyemedi ancak; tehlike hâlâ sürüyor" ifadelerini kullandı.
Eğer yangını kesmeseydik Bodrum merkeze kadar giderdi'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dayanışma anlayışı kapsamında orman yangınları için vakit kaybetmeden harekete geçen İzmir İtfaiyesi’nin ekibi, Bodrum’un Mazı Mahallesi'ndeki Kissebükü Koyu'nda rüzgarın da etkisiyle yayılan yangına ilk müdahale eden ekipti. İzmir İtfaiyesi Arama Kurtarma Afet İşleri Koordinatör Amiri Abdül Duyulur, “Eğer yangını kesmeseydik Bodrum merkeze kadar giderdi” dedi.

12:32
Orman yangınından etkilenen kuşa su içirdi
Karabük'te görevli orman işçisi Atakan Ören isimli genç, Ege ve Akdeniz'de meydana gelen orman yangınlarına müdahale etmek üzere bölgeye hareket etti. Mersin'deki yangınlara müdahale edilmesinin ardından mesai arkadaşlarıyla birlikte Isparta'ya hareket eden Ören, istirahat halindeyken yangından etkilenen bir kuş gördü.

Bitkin düşen kuşu hortumun üzerine koyan genç adam, pet şişenin kapağına koyduğu suyu kuşa içirdi. Kuşun ise yavaş hareketlerle kapaktan su içtiği görülüyor.


MHP yarın Manavgat'ta ihtiyaç sahiplerine 300 küçükbaş ve 30 büyükbaş hayvan dağıtımı yapacak
MHP'den yapılan yazılı açıklama şöyle:

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatlarıyla; “Hayvanları orman yangınlarında telef olan köylülerin acısını hafifletmek ve bütçelerine katkı sağlamak maksadıyla MHP il, ilçe teşkilatları ve belediyelerinden ailelere 5 keçi, 5 koyun ve 2 düve yardımı yapılması” maksadıyla başlatılan Kampanya’nın ilk etabı 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü Antalya ili Manavgat ilçesinde gerçekleştirilecektir.

2 Ağustos 2021 tarihinde başlayan kampanyamız kapsamında; 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 09.00’da Antalya Manavgat Çeltikçi İlköğretim Okulu bahçesinde ihtiyaç sahiplerine 300 adet küçükbaş, 30 adet büyükbaş hayvan dağıtımı yapılacaktır.
Aydın'daki orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor
Muğla'nın Yatağan ilçesinden Aydın Çine’nin Akçaova Mahallesi'ne ulaşan ve rüzgarın etkisiyle yeniden Yatağan ilçesine yönelen orman yangınını söndürme çalışmalarına havadan da destek veriliyor.

Sarp arazide devam eden yangına Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesi güçlükle sürüyor. Çalışmalara gönüllü vatandaşlarla Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı Özel Riskli Arama Servisinden 200 kişilik ekip de katkı sunuyor.

Çine'de vatandaşlar, helikopterlerin su alabilmesi için gölete kendi araçlarıyla su takviyesinde bulunuyor.

10:38
Muğla'da çıkan 5 yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor
Yangın bölgesinde 6 uçak, 39 helikopter, çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye aracı, su tankeri ve TOMA ile çeşitli kurumlara ait araçlar kullanılıyor. Bölgede binin üzerinde orman personeli görev yapıyor.

Kentteki yangın söndürme çalışmalarına Azerbaycan'dan bir helikopter ve uçak ile 300 itfaiye personeli, Rusya'dan 2 yangın söndürme uçağı, İran'dan bir yangın söndürme uçağı ve 2 helikopter ile İspanya'dan 2 yangın söndürme uçağı destek veriyor.

Milas'ın Fesleğen mevkiindeki yangın da devam ediyor. Yeniköy Termik Santrali'ni risk altında bulunduran yangın için bugün 12 helikopterin havadan müdahale edeceği bir planlama yapıldığı öğrenildi.

Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinde süren yangınlara da müdahale devam ediyor. Yatağan Hacıveliler Mahallesi'nde dün başlayan yangına ise ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor.

Seydikemer ilçesinde çıkan orman yangınına da müdahale sürüyor.

Köyceğiz ilçesinde yaklaşık 11 gündür devam eden yangının söndürülmesi için de çalışılıyor.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler