Tunceli'de "canlı bomba" krizi!

Tunceli'de "canlı bomba" krizi!

Tunceli'de jandarma, "canlı bomba" olduğu şüphesiyle bir kadına müdahale etti. Yere yatırılıp, başına silah dayanılan kadının canlı bomba olmadığı anlaşılınca, iki jandarma personeli Valilik tarafından açığa alındı.

Cumhuriyet Caddesi'nde öğle saatlerinde 2 jandarma personeli, "canlı bomba" şüphesiyle bir kadına müdahale etti. Kadın, etkisiz hale getirmek için yere yatırılıp, başına silah dayandı.

JANDARMA ÇEVREDEKİLERİN SÖZLERİNE KULAK ASMADI

Çevredekiler, ismi açıklanmayan kadının masum olduğunu söyleyip tepki gösterince jandarma havaya ateş açarak, yaklaşılmasına izin vermedi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, 2 jandarma personelini gözaltına aldı.

2 JANDARMA AÇIĞA ALINDI

Güvenlik görevlilerinin yaptığı araştırmada kadının şüphe taşıyan herhangi bir durumu olmadığı tespit edildi. Emniyetteki ifade işlemleri süren 2 jandarma personeli ise Valilik tarafından açığa alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Tunceli'de canlı bomba şüphesiyle kadının yere yatırılıp, başına silah dayanması olayıyla ilgili Valilik'ten açıklama yapıldı. İki jandarma personelinin görevden uzaklaştığırıldığı ifade edilen açıklamada, "Bugün saat 16.00 sıralarında, Cumhuriyet Caddesi üzerinde kolluk kuvvetlerimize mensup 2 görevli, daha önce kendilerine bildirilen şüpheli kişilerin eşkaline benzer bir kadın vatandaşımızla karşılaşmış ve ilgiliye kimlik sormak istemişlerdir. Olay üzerine, kadın vatandaşımızla kolluk mensubu 2 görevli arasında, yaşanan sözlü tartışma etrafta bulunan vatandaşlarımızca, taciz olayı olarak algılanmış ve vatandaşlarımızda tepkiye sebebiyet vermiştir. İlgili görevliler hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, söz konusu 2 kolluk personeli görevden uzaklaştırılmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler