Trump'tan Skandal Sözler! Macron'u Eşi Üzerinden Hedef Aldı

Trump'tan Skandal Sözler! Macron'u Eşi Üzerinden Hedef Aldı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamalarda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u hedef aldı.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da yaptığı konuşmada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u hedef aldı. Macron’un eşiyle ilgili “eşinin kendisine çok kötü davrandığı Macron… Hala o çenesine yediği sağ kroşenin etkisinden çıkmaya çalışıyor” ifadelerini kullanan Trump, Körfez için askeri destek istediğini ancak Fransa’dan ret yanıtı aldığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamalarda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u hedef aldı. Trump’ın hem özel hayat iddialarına göndermede bulunması hem de iki lider arasındaki görüşmeyi anlatması dikkat çekti.

MACRON’A EŞİ ÜZERİNDEN GÖNDERME

Trump, konuşmasında Macron’un özel hayatına dair geçmişte gündeme gelen iddialara atıf yaparak, “Fransa’yı aradım, Macron’u. Hani eşinin kendisine çok kötü davrandığı Macron... Hala o çenesine yediği sağ kroşenin etkisinden çıkmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“GEMİ GÖNDERİR MİSİN?” DİYE SORDU

Trump, Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde Körfez bölgesine destek talep ettiğini belirtti. Görüşmede, “Emmanuel, Körfez’de biraz yardıma ihtiyacımız var. Eğer yapabilirsen hemen gemi gönderebilir misin?” dediğini aktaran Trump, askeri destek istediğini açıkça dile getirdi.

MACRON’DAN RET YANITI

Trump, Macron’un bu talebe olumsuz yanıt verdiğini söyledi. Macron’un, “Hayır, bunu yapamayız. Ama savaş kazanıldıktan sonra yapabiliriz” dediğini aktaran Trump, buna “Savaş kazanıldıktan sonra ihtiyacım yok” şeklinde karşılık verdiğini ifade etti.

GERİLİM MESAJI

Trump’ın açıklamaları, ABD ile Fransa arasındaki diplomatik ilişkilerde gerilim sinyali olarak yorumlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler