Trump’tan İran’a Sert Mesaj: “Zenginleştirmeye İzin Yok, Gerekirse Güç Kullanırız”

Trump’tan İran’a Sert Mesaj: “Zenginleştirmeye İzin Yok, Gerekirse Güç Kullanırız”

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer programına ilişkin yürütülen görüşmelerden memnun olmadığını belirterek zenginleştirmeye izin vermeyeceklerini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer programına ilişkin yürütülen görüşmelerden memnun olmadığını belirterek zenginleştirmeye izin vermeyeceklerini söyledi. Trump, istemese de gerektiğinde askeri güç kullanabileceklerini ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer programıyla ilgili yürütülen müzakerelerden memnun olmadığını ve Tahran için herhangi bir zenginleştirmeye izin vermeyeceğini vurguladı. Trump, Teksas’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, İranlıların müzakerelerde yeterince ileri gitmek istemediklerini belirtti ve durumu “çok kötü” olarak nitelendirdi.

Trump, İran’ın nükleer programındaki zenginleştirme taleplerine ilişkin, “Ben zenginleşmeye hayır diyorum. Yüzde 20, yüzde 30… Her zaman yüzde 20, yüzde 30 istiyorlar ve bunu sivil amaçlar için talep ediyorlar. Bence bu medeniyetsiz bir şey” dedi.

Bir gazetecinin askeri saldırı başlatıp başlatmama konusunda ne kadar karar vermeye yakın olduğu sorusuna Trump, "İstemiyorum ama bazen mecbur kalıyorsunuz" şeklinde yanıt verdi.

Avrupa ülkeleri ise artan İran gerilimlerini gerekçe göstererek, İsrail’e seyahat edilmemesi konusunda vatandaşlarını uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler