Trump: Sevdiğimiz Ülkelere Asla Yaptırım Yok

Trump: Sevdiğimiz Ülkelere Asla Yaptırım Yok

Trump,ABD'nin serbest ticarete karşı olduğunu, ABD'nin kendi çıkarlarından ve geçmişte iyi ilişkilerinin olduğu ülkelerin çıkarlarından başka hiçbir ticari çıkarı korumayacağını söyledi.

Trump, Pazar günü gerçekleştirdiği konuşmada, ABD'nin serbest ticarete karşı olduğunu, ABD'nin kendi çıkarlarından ve geçmişte iyi ilişkilerinin olduğu ülkelerin çıkarlarından başka hiçbir ticari çıkarı korumayacağını söyledi.
 
Trump, konuşmasında ABD Ticaret Temsilcisi Mark Linscott'un Hindistan'a giderek iki devlet arasındaki olası ticari ilişkileri değerlendirdiği bir görüşmeye atıfta bulundu.
 
'Bir örnek vereyim: Hindistan. İyi bir ilişkimiz var. ABD ile anlaşma yapmak istiyorlar ama sebepleri ABD ile ticari ilişki kurmak değil. Hindistan'a yaptırım uygulamamı istemiyorlar. Sırf bunun için 'Başka hiçbir ülkeyle anlaşma yapmayız' vaadinde bulundular.'dedi. 

Trump: 'Biz Hoşlanmıyoruz Serbest Ticaretten'

'Sadece geçmişe dayanan iyi ilişkilerimiz olması sebebiyle,bana bu teklifle gelmemiş olsalardı bile, ben onlara yaptırım uygulamazdım. Diyelim ki bir ürün için onlar ABD'ye yüzde 60 gümrük vergisi uyguladı. Ben onlara en fazla yüzde 25, yüzde 20, yüzde 10 dolaylarında bir gümrük vergisi uygularım, o kadar.
 
Ne düşünmüştünüz ki? Bu, serbest ticaret değil,elbette. Biz hoşlanmıyoruz serbest ticaretten. Onlar geçmişte ABD'nin yanında olarak ne zorlu bir sınav verdiler, bilemezsiniz.' sözlerini kullandı.
 
ABD-Çin: Bir Madalyonun İki Yüzü
 
BM ABD Büyükelçisi Nikki Haley de, 'ABD yardım fonlarımızı,BM'de ABD'nin yanında duran devletlere açacağız.' ifadesinde bulunmuştu. ABD'nin 'memnuniyet ilişkilerini esas alan', 'her ülkeye eşit mesafeli bir uluslararası toplum' anlayışından uzaklaşması, Çin'in de Bir Kuşak Bir Yol Projesi ile küçük ülkeleri güçlü ülkelerle eşit tutan,serbest ticaret anlayışını savunmasına sebep oluyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler