Trump, 'Patlayıcılardan Eleştirel Medya Sorumludur'

Trump, 'Patlayıcılardan Eleştirel Medya Sorumludur'

ABD yetkilileri, basında 'Trump'ın en ateşli eleştirmenleri' olarak lanse edilen Clinton,Obama,Joe Biden,Soros ve CNN Time Warner Binası'na gönderilen patlayıcılarla ilgili soruşturma başlattı.

ABD yetkilileri, basında 'ABD Başkanı Donald Trump'ın en ateşli eleştirmenleri' olarak lanse edilen Clinton,Obama,önceki Başkan Yardımcısı Joe Biden,Soros ve CNN Time Warner Binası'na gönderilen patlayıcılarla ilgili soruşturma başlattı. 

Vaka, 'Yurtiçi Terörizm' Olarak Nitelenecek

Göderilen patlayıcı maddelerin amacının, 'Amerika seçimlerine iki haftadan az kala korku tohumları ekmek' olduğu ifade edildi. 

ABD Gizli Servisi, Alkol Tütün ve Ateşli Silahlar Bürosu (ATF),FBI ve ülkedeki istihbarat ve güvenlik organları ile birlikte büyük bir soruşturma içerisine girdi. 

Perşembe sabahına gelindiğinde de hiçbir suçlu ismi verilmedi. Vakanın,'yurtiçi terörizm' olarak nitelendirileceği belirtildi.

Trump,Ana Akım Medyayı Suçladı

Başkan Trump, konu üzerine Çarşamba günü Beyaz Saray'da bir kınama yayınladı.Olayları, "iğrenç" ve "adi" olarak nitelendirdi.

Perşembe sabahı ise Twitter hesabından ABD'deki nefretin, "ana akım medya kanallarının kasten yanlış ve gerçeğe uygun olmayan haberlerinden kaynaklandığını" yazdı.

Saldırılar Eleştirel Medyayı Mı Hedef Almıştı?

Trump'ın bu yorumu ise büyük bir eleştiri zincirine yol açtı. CNN Başkanı Jeff Zucker tarafından da kınandı. Zucker, Trump hükümetini "medyaya devam eden saldırıların ciddiyetini anlamaktan tamamen uzak" olmakla eleştirdi.

Medyada ise 'Patlayıcı madde tehditleri ile hedef alınan kimlerdi?Yoksa medya mıydı?' soruları yükseldi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler