Trump Hakkındaki kitap şok etkisi yarattı

Trump Hakkındaki kitap şok etkisi yarattı

Donald Trump, başkanlık koltuğunu Joe Biden'a devretti ancak hakkındaki iddialar bitmiyor. Daha önce de eski ABD Başkanları hakkında kitaplar yazan araştırmacı gazetecinin kaleme aldığı ve 26 Ocak'ta yayınlanan kitap, ilk günden bomba etkisi yarattı.

Kitaba göre Trump, bundan 40 yıl önce defalarca iflastan kurtarıldı ve KGB tarafından devşirildi. İşte son dakika haberinin deprem yaratacak detayları...
Güzel arkadaşlıkların genellikle küçük başlangıçları olur. Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kariyerinin en şok edici ilişkisinin tohumlarını eken de, New York'ta 40 yıldan daha uzun bir süre önce, televizyon satın almak için indirimli elektronik eşya dükkanına yaptığı yolculuk oldu.
Bu ilişki Kremlin'le ve sonunda Trump'ın memnun etmek için defalarca yolundan saptığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le oldu.


Bunlar, araştırmacı gazeteci Craig Unger’in kaleme aldığı, genç ve kolay işlenebilir Trump’ın en az 40 yıl önce KGB tarafından devşirildiğini ve defalarca iflastan kurtarıldığını anlatan kitabın iddiaları.

26 Ocak'ta yayınlanan "American Kompromat" başlığıyla yayınlanan kitabın alt başlığı ise, "KGB Donald Trump'ı Nasıl Yetiştirdi ve Bununla Bağlantılı Seks, Açgözlülük, İktidar ve İhanet Hikâyeleri".


Kitabın başlığında kullanılan "kompromat" kelimesi ise, Rusya'da Josept Stalin döneminden kalma ve bir başkasına yönelik şantaj, itibarsızlaştırma ya da manipülasyon hedefiyle elde edilmiş yüz kızartıcı, uygunsuz, suçlayıcı bilgi anlamına geliyor.

'Tarihin tartışmasız en başarılı istihbarat operasyonu' ifadesinin kullanıldığı ilişkide Trump, kasıtlı veya farkında olmadan, Putin'in istediği her şey haline geldi.

Dailymail gazetesinin aktardığına göre, Craig Unger'ın sansaynonel kitabı, Donald Trump'ın Rusya ile ilişkisinin 1976 yılında başladığını ileri sürüyor.

O yıllarda henüz 30'unda hırslı bir iş adamı olan Trump, New York'un Queens semtinde yürüttüğü gayrimenkul işini Manhattan'a taşımaya karar vermişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler