Tosuncuk bu akşam Türkiye'de Olacak

Tosuncuk bu akşam Türkiye'de Olacak

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, "tosuncuk" lakaplı Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın bu akşam 22.30'da Türkiye'ye getirileceğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, "tosuncuk" lakaplı Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın bu akşam 22.30'da Türkiye'ye getirileceğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı haftalık bilgilendirme toplantısını İçişleri Bakanlığı’nda yaptı.

Çataklı, 77 bini aşkın kişiyi milyonlarca lira dolandırıp yurt dışına kaçan ve geçtiğimiz günlerde Brezilya’nın Sao Paulo kentinde teslim olan, kamuoyunda ‘Tosuncuk’ lakabıyla anılan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’la ilgili bilgi verdi.

İNTERKOM dairesinden bir ekibin Brazilya’ya gönderildiğini belirten Çataklı, Aydın’ın bu gece Türkiye’de olacağını duyurarak, "Yerel prosedürler de tamamlandıktan sonra arkadaşlarımız aldılar. Bugün sabah 09.50 sıralarında onu getirecek uçak hareket etti. Akşam 22.30 gibi Türkiye'de olacak" dedi.

Çataklı ayrıca; koronavirüs pandemisinde normalleşme dönemine girildiğini belirterek, “Vatandaşlarımızdan ricamız tekrar eski sıkıntıları yaşamamak adına maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet göstermektir” dedi.

Çataklı terörle mücadele operasyonları ile ilgili de şu bilgileri verdi:

“2021 yılı haziran ayında kırsal alanda 4’ü büyük 30’u orta çaplı olmak üzere 11 bin 914 kırsal operasyon, terör örgütlerinin şehirdeki yapılanmasında 1456 operasyon yapıldı. Bu operasyonlarda aralarında İçişleri Bakanlığı terörden arananlar listesinde aranan, yeşil kategoride aranan 1, turuncu kategoride aranan 2 ve gri kategoride aranan 4 olmak üzere toplam 7 üst düzey teröristin de aralarında bulunduğu 92 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 25’i ölü, 46’sı sağ ve 21’i de teslim şeklinde gerçekleşmiştir.”

Çataklı, uyuşturucu operasyonlarına da değinerek, uyuşturucu ticaretini “terör örgütlerinin” yaptığını kaydetti. “Bunun sorumlusunu aramak isteyenler PKK’ya destek verenlerin peşine düşmelidir” diyen Çataklı, PKK’nın “uyuşturucu ticareti yaptığını ve Avrupa uyuşturucu ticaretini elinde bulundurduğunu” belirtti. Çataklı uyuşturucuya ilişkin şu verileri paylaştı:

“-Haziran ayında uyuşturucuya yönelik 17 bin 626 operasyon düzenledi.

-22 bin 986 kişi gözaltına alındı. 1686 kişi tutuklandı.

-1 ton 796 kg. esrar, 60 kg. skank, 1 ton 844 kg. eroin, 11 kg kokain, 246 kg. bonzai, 192 kg. metamfetamin, 111 bin 917 adet ekstazi ele geçirildi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler