Topuklu Efe'den afet bölgesinde ‘koruyucu aile’ çağrısı: Ana kucağını aç Aydın!

Topuklu Efe'den afet bölgesinde ‘koruyucu aile’ çağrısı: Ana kucağını aç Aydın!

10 ilde etkili olan depremde anasız-babasız kalan çok sayıda çocuğun olduğunu belirten Aydın Büyükşehir Beleidye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “İnsanın içi dayanamıyor. Annesiz babasız kalan çocuklar var.

10 ilde etkili olan depremde anasız-babasız kalan çok sayıda çocuğun olduğunu belirten Aydın Büyükşehir Beleidye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “İnsanın içi dayanamıyor. Annesiz babasız kalan çocuklar var. Sosyal hizmetlerin bünyesinde annesiz babasız çocuklar elbette bakılacak. Aydın’da koruyucu aile olmak isteyen aileler bu konuda çok duyarlı… Yani Aydınlı pek çok aile, koruyucu aile olmaya çoktan hazır... Ben de bir anneyim. O çocuklar da bizim çocuklarımız. Başımızın üstünde yeri var” dedi. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremde ağır hasar alan Hatay’dan seslendi; “Anasız - babasız kalan çocuklara, bir anne olarak kucak açmaya hazırız… Koruyu aile olmak isteyen çok ailemiz var” dedi.

Deprem bölgesine her türlü destek için Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hazır olduğu belirten Başkan Çerçioğlu, “Sözün bittiği yerdeyiz! Hatay diye bir şey kalmamış. Bu tarihi kentin yüzde 80’i ağır hasarlı…” derken, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin her türlü destek vermek için hazır olduğunu dile getirdi.

Hatay’daki hasarlı konutların yeniden inşa edilmesi gerektiğine işaret eden Başkan Çerçioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Deprem bölgesinden Türkiye’nin her köşesine mecburi göç başladı. Aydın’a da göç olacak haliyle... Aydın, yaraları sarmak için hazır. Deprem bölgesinde vatandaşların en çok istediği şey, çadır… Bölgede çadır ihtiyacı çok fazla... Aydın’dan depremin yıktığı bu topraklara 41 TIR yardım malzemesi gönderdik. 120 civarında çadır gönderdik, 100 tane de konteyner gönderiyoruz. Konteynerlerimizin bir kısmını ulaştırdık, bir kısmı da yapım aşamasında. Aydınlı hemşehrilerime bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Yaralarımızı hep beraber saracağız…”

Hatay’da, vatandaşların kısmen hasarlı evlerine bile gidemediğini belirten Başkan Özlem Çerçioğlu, annesiz-babasız kalan çocuklar için şöyle konuştu:

“İnsanın içi dayanamıyor. Annesiz babasız kalan çocuklar var. Sosyal hizmetlerin bünyesinde annesiz babasız çocuklar elbette bakılacak. Aydın’da koruyucu aile olmak isteyen aileler bu konuda çok duyarlı… Yani Aydınlı pek çok aile, koruyucu aile olmaya çoktan hazır... Ben de bir anneyim. O çocuklar da bizim çocuklarımız. Başımızın üstünde yeri var”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kimsesiz diye Aydın’a getirilecek çocukların ailelerine belki ileri tarihlerde ulaşılacak ya da birinci, ikinci derece yakınlarına ulaşma imkanı da mümkün… Ancak o yavruların hiç kimsesi bulunamazsa Aydın’da evlat edinmek isteyenlere verilebilirler”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler