Teknoloji Devleri Abd Ordusuyla İşbirliğini Artırıyor

Teknoloji Devleri Abd Ordusuyla İşbirliğini Artırıyor

Microsoft, OpenAI ve Amazon'un da aralarında bulunduğu teknoloji sektörünün öne çıkan şirketleri, artırılmış gerçeklikten siber güvenliğe kadar birçok alanda ABD ordusuyla işbirliğini güçlendiriyor

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, teknoloji şirketi Microsoft'un artırılmış gözlük alanında ABD ordusu ile işbirliği anlaşması bulunuyor.

2021 yılında yapılan anlaşmayla beraber Microsoft, ABD ordusuna şirketin artırılmış gerçeklik gözlükleri olan HoloLens'i temel alan 120 binden fazla ürün teslim edecek. 10 yıllık yapılan anlaşmanın değeri ise 21,8 milyar doları bulacak.

Microsoft'un Pentagon ile bulut hizmetlerini içeren bir anlaşması daha mevcut. ABD Savunma Bakanlığı tarafından 2018 yılında kurumun bulut hizmetleri için Microsoft şirketi seçilirken ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın ardından göreve gelen Joe Biden döneminde bu anlaşma tekrar revize edilmiş, ordunun alacağı bulut hizmeti Google, Amazon, Oracle ve Microsoft arasında bölüştürülmüştü.

Anlaşmanın ortaklarında biri olan Amazon ise resmi internet sitesi amazon.com'dan anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, uzun zamandır ABD hükümetiyle yaptıkların çalışmaların servislerinin tecrübesini kanıtladığını belirterek, "Amazon Web Services olarak, ulusal güvenliğin ulusumuzun rakiplerden bir adım önde olma becerisine bağlı olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

OpenAI işbirliğinde yapay zeka destekli siber güvenlik çalışmaları yapılacak

Bu şirketlerin yanı sıra, son yıllarda geliştirdiği yapay zeka uygulaması ChatGPT ile teknoloji dünyasında öne çıkan OpenAI da ABD ordusuyla işbirliği yapan şirketler arasına katıldı. İşbirliği kapsamında yapay zekanın desteğiyle siber güvenliğe yönelik çalışmalar yapılacak.

ChatGPT'nin kullanım politikalarında, askeri amaçlar için kullanılmayacağına yönelik bir madde bulunuyordu. Bu maddedeki "askeri amaçla kullanılamayacağı" ifadesi kaldırıldı. Şirket yetkilileri, ilgili maddedeki değişikliğin amacının, şirketin kabul ettiği askeri kullanım durumlarına izin vermek olduğunu söyledi.

OpenAI'ın kullanım politikalarındaki bu değişiklik bazı uzmanlar tarafından, şirketin askeri müşterilerle çalışmaya açık olduğunun bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

ABD ordusunun 180 binden fazla personeli Google Workspace'i kullanıyor

ABD ordusunun işbirliği yaptığı bir diğer teknoloji devi ise Google. Şirket arama motoruyla öne çıksa da bulut hizmetinden e-posta sağlayıcılığına kadar geniş bir yelpazede teknolojik çözüm sunuyor.

Şirketle ABD ordusu arasındaki işbirliği kapsamında, bulut teknolojisi üzerinden çeşitli ortak çalışma araçlarının sunulduğu Google Workspace platformu ABD ordusu tarafından etkin şekilde kullanılıyor. Geçen yılın verilerine göre, Google Workspace'in ABD ordusuyla işbirliği kapsamında 180 binden fazla kullanıcısı bulunuyor.

Konuya ilişkin Google'ın duyurusunda, "ABD ordusuyla ortaklığımızdan heyecan duyuyoruz ve gelecekte daha da büyük gelişmeleri duyurmayı sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Teknoloji devlerinin, ABD ordusu ve ABD'deki diğer devlet kurumlarıyla yapılan sözleşmeler yoluyla milyarlarca dolar kazandığı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler