Tatil vurguncularından gecelik web sitesi taktiği

Tatil vurguncularından gecelik web sitesi taktiği

Hazırladıkları sahte internet siteleriyle Türkiye'deki onlarca lüks oteli taklit eden dolandırıcılar, gece saat 21.00-05.00 aralığında web sitesini devreye sokuyor.

Hazırladıkları sahte internet siteleriyle Türkiye'deki onlarca lüks oteli taklit eden dolandırıcılar, gece saat 21.00-05.00 aralığında web sitesini devreye sokuyor. Turizmciler, “Mecbur kalmadıkça gece tatil paketi almayın” uyarısında bulundu.

Vatandaşların bayram tatilini fırsat bilen dolandırıcılar internet üzerinden kurdukları sahte tatil siteleriyle çok düşük fiyata tatil imkanı sunuyor. Aralarında ünlü otellerin de bulunduğu sahte siteler gece saat 21.00-05.00 aralığında devreye sokuluyor.

Google aramalarında da bu otelin ismini en üst sıraya taşıyan dolandırıcılar, rezervasyon işleminin yapıldığına dair, gerçek otelin logosunun belgeyi bile gönderiyorlar. Dolandırıcıların profesyonel olduğunu belirten turizmciler, tatil paketi satın alırken özellikle alımların gece yapılmaması, sık sık isim değiştiren otellere dikkat edilmesi ve acentelerin TÜRSAB belgesinin kontrol edilmesi uyarısında bulundu.

Uluslararası Helal Turizm Derneği (IHATO) Genel Sekreteri Emrullah Ahmet Turhan, mağdur olmamak için dikkatli olunmasını istedi.

KAMPANYA YALANI 

Turhan şunları söyledi: “Eğer tatil paketini, otelin web sitesi üzerinden alacaksanız, mecbur kalmadıkça gece almayın. Bazı dolandırıcılar, paravan web sitesi açıyor. Bunu özellikle 21.00-05.00 saatlerinde yapıyorlar.

Gündüz yakalanmamak ya da otelin haberi olmaması, müdahale etmemesi için yapıyorlar. Otelin sayfasını birebir kopyalıyorlar.

Müşteri de ‘Çok iyi kampanya yapmışlar’ diyerek, dolandırılabiliyor. O yüzden gece satın almalardan kaçının. Otelin web sitesinin uzantısına ve TÜRSAB üyeliğine bakın.

‘YÜZDE 50 İNDİRİM’E ŞÜPHELİ YAKLAŞIN

Uluslararası Helal Turizm Derneği (IHATO) Genel Sekreteri Emrullah Ahmet Turhan, “Sık sık isim değiştiren otellerin geçmişini mutlaka kontrol edin. Otelle ilgili yorumlar manipüle edilebiliyor. ‘Otelde yüzde 50 dev kampanya, dev indirim’ gibi kelimeler kesinlikle dolandırcıların kullandığı kelimelerdir. Erken rezervasyon dışında bir otel çok önemli bir olay olmadığı sürece yüzde 10’un üstünde indirim kampanyası duyurmaz” dedi.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler