Tatil.com'da para iadesi krizi... Yüzlerce tüketici şikâyetçi!

Tatil.com'da para iadesi krizi... Yüzlerce tüketici şikâyetçi!

Tatil.com üzerinden rezervasyon yapan çok sayıda kişi, para iadesi yapmayan şirketin kendilerini aylardır oyaladığı iddiasında. Benzer şikâyetlerin bir çok tüketici tarafından dile getiriliği anlaşıldı.

Türkiye’nin önde gelen online rezervasyon şirketi Tatil.com’da para iadesi krizi yaşanıyor. Tatil.com üzerinden rezervasyon yapan çok sayıda kişi, para iadesi yapmayan şirketin kendilerini aylardır oyaladığı iddiasında. Benzer şikâyetlerin bir çok tüketici tarafından dile getiriliği anlaşıldı.

Metglobal bünyesinde faaliyet gösteren Tatil.com’a (Özaltun Otelcilik Turizm Ve Tic. AŞ) yönelik şikâyetlerde yaşanan artış dikkat çekici. Aynı zamanda TÜRSAB üyesi olan şirket tarafından mağdur edildiğini öne süren isimlerden biri de Ankara’da yaşayan maden mühendisi O. B. Toplam 4 kişi için iki ayrı rezervasyon yapan O. B. 9 Nisan giriş 12 Nisan çıkışlı bir termal otel tatili için 2.600 TL ödedi. Rezervasyon 28 Şubat günü yapıldı.

Ancak, aile koronavirüsten önce yapılan rezervasyonu iptal etme kararı aldı ve durum Tatil.com ile de paylaşıldı. Şirket personeli 14 gün içinde, para iadesinin yapılacağını bildirdi. Belirtilen sürede para iadesi yapılmadı. O. B. bir süre sonra şirketi arasa da kimseye ulaşamadı. Online olarak yürütülen görüşmelerde Tatil.com çalışanları, ödeme için ilk olarak 30-45 günlük bir süre verdi. Daha sonra bu süre 30-60 gün olarak değiştirild

KORONA BAHANE OLDU

Şirketten gönderilen e-posta mesajlarında, para iadesine ilişkin belirtilen süre farklılığına, koronavirüs süreci gerekçe gösterildi. Kendisi gibi yüzlerce kişinin benzer sorun yaşadığını aktaran O. B., rezervasyon yaptıkları süreçte salgın olmadığını, dolayısı ile Tatil.com’a ödedikleri para iadesine ilişkin sunulan gerekçelerin gerçeği yansıtmaktan uzak olduğu görüşünde.

TÜKETİCİLER ŞİKÂYET YAĞDIRDI

Popüler şikâyet sitesi Şikayetvar.com’da şirkete yönelik çok sayıda paylaşımda bulunulduğu anlaşıldı. İşte o mesajlardan bir kaçı: 

*20-24 Temmuz tarihleri arasında sigortalı olarak aldığımız tatili iptal etmek istiyoruz. 1 aydır bizi oyalıyor Tatil.com Covid 19 pandemisini bahane ederek 15 gün öncesinde iade edeceğini söylüyorlar. Tatili satarken güzeldi de iptale gelince mi kötü.

*Tatil.com dan aldığım tatili 12 Mart'ta iptal ettim. Şu tarih oldu hala ücret iadesi yapılmadı. Yapılmadığı gibi hala taksiti almaya devam ediyorlar. ‘15 gün’ dediler, sonra 30 ya da 60 gün oldu. Tatilim Ramazan'daydı ve iptal ettiğim ve kullanmadığım hizmetin parasını şu tarih olmuş kesmeye devam ediyor ve iadesini de yapmıyor.

SİGORTA OLSA DA PARAYI ALAMADI

*23 Ocak 2020 tarihinde Tatil.com Aladağ Turizm şubesinde 06-10 Temmuz tarihleri için rezervasyon yaptırdım bu rezervasyon için kasko da yaptırdım bu tatili yaptırdığım zaman kasko yaptırma sebebim para mı istediğim zaman almak içindi yalnız ben paramı alamıyorum.

*23.03.2020 tarihinde Uludağ için aldığım tatil iptalinin hâlâ geri ödemesini gerçekleştirmedi. Üstüne hiçbir şekilde muhatap bulamıyorsunuz. Rezervasyon olunca açıyorsunuz fakat iade deyince telefon kapanıyor. Haklarımı hukuki olarak talep edeceğim bizi bu şekilde mağdur ettiniz.

FRANSIZ ŞİRKET DE MAĞDUR ETTİ

Tatil.com’da yaşanan sıkıntının bir benzerini Ankara Barosu’na üye Av. Elif Taşkın da, Fransız Café Tur’da (Café Turizm Ltd. Şti) yaşıyor. Av. Taşkın, 14 Şubat günü üç günlük tur paketi satın aldı. Seyahat, 2-5 Mart arası olarak planlandı.

İspanya tatili için 5 bin 261 TL ödeyen Av. Taşkın, yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle, 25 Şubat’ta turu iptal ettiğini firmaya bildirdi. Av. Taşkın, sözleşmede yer alan ‘mücbir sebebe’ dayanarak ödediği paranın iadesini istedi.  

Firmadan, ödediği paranın 402 Euro’luk bölümünü iade edeceklerini bildirdi. Taraflar, iade tutarı üzerinden anlaştı. Ancak; Fransız Café Tur kalan 402 Euro’yu da iade etmedi.

Av. Taşkın, bir süredir şirketten kimseye ulaşamadığını söyledi. Av. Taşkın, yaşadığı sorunun çözümü için yargı yoluna gideceğini kaydetti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler