SUUDİ BAKAN'DAN TRUMP'A KAŞIKÇI ÇIKIŞI: "LİDERLERİMİZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

SUUDİ BAKAN'DAN TRUMP'A KAŞIKÇI ÇIKIŞI: "LİDERLERİMİZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

ABD Başkanı Donald Trump'un "Kaşıkçı cinayeti ile ilgili Veliaht Prens Salman'ın bilgisi olabilir" açıklamasında Suudi Arabistan cephesinden sert karşılık geldi...

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, ABD Başkanı Donald Trump'un "Veliaht Prens Salman'ın Kaşıkçı cinayetinden haberi olabilir" açıklamasına sert sözlerle karşılık verdi.

Cubeyr "Kutsal camilerin koruyucusu (Kral Salman) ve Veliaht Prens (Muhammed bin Salman) kırmızı çizgimizdir."ifadelerini kullanırken Trump'un açıklamalarına göndermede bulunarak "Bu cinayetle Veliaht Prens Salman'ın ilgisi olmadığını açıkladık.Sorumluları cezalandıracağız" derken cinayeti istihbarat görevlilerinin "yetkisiz bir operasyonu" olarak tanımladı.

Suudi Arabistan Kralı ve Veliaht Prensi'nin tüm Suudi Arabistan vatandaşlarını temsil ettiğini vurgulayan Adil el Cubeyr "Kralımız ve Veliaht Prensimiz hakkında herhangi bir aşağılayıcı tartışmayı hoş görmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında Türkiye'nin elindeki tüm delilleri paylaşmadığını savunarak, Türkiye'nin elinde bulunan bütün delilleri taraflar ile paylaşmasını isteyen Adil el Cubeyr "Türkiye bilgi sızmasını engellemeli" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler