Suudi Askerler, Mescitlere Saldırdı

Suudi Askerler, Mescitlere Saldırdı

Abna24’ün haberine göre, haber kaynakları, Suudi askerlerin ülkenin doğusundaki Mescit ve Hüseyniyelere baskın düzenlediğini duyurdu.

 

 

Abna24’ün haberine göre, haber kaynakları, Suudi askerlerin ülkenin doğusundaki Mescit ve Hüseyniyelere baskın düzenlediğini duyurdu.


Muharrem ayını ve Hüseyni -as- matem merasimleri başlarken Suudi askerler, ülkenin doğusunda yer alan Katif'teki Mescit ve Hüsyniyeler baskın düzenledi. .

Yerel kaynaklar, zırhlı araçlarla desteklenen ve silah taşıyan Suudi askerlerin, ülkede Şii halkın yaşadığı bölgelere baskın düzenleyerek, burada kısıtlama yapmaya devam ettiklerini bildirdi.

 

İnsan, Eşya ve Malzemelere Zarar Verildi

El Ahd'in haberine göre, Suudi polisine bağlı özel birlikler, Katif'te el Kadih bölgesindeki Hüseyni matem merasimlerinin düzenlendiği çadırlar, mescitler ve Hüseyniyeler'e baksın düzenleyerek, insanlara, çadır ve matem yerlerindeki eşyalar ve malzemelere saldırdılar.

İran basınına göre,Suudi rejim bu insanlık dışı girişimleriyle Katif, Ehsa ve diğer bölgelerde Ehl-i Beyt -as- mensuplarının tüm din ve kulluk simgelerinden intikam almaya çalışıyor.

 

Suudi Basınında Sünni Propagandası

Suudi Arabistan basınında ise, Suudi askerlerin mescit ve hüsniyelere baskınından bahsedilmezken, gündemden ayrı bir manşet dikkat çekti.Irak parlamentosunda Sünni milletvekilinin Meclis sözcüsü olarak seçilmesi, manşete taşındı. En genç sözcü sıfatını taşımasının yanında İran destekli blokun adayı da olduğu bilinen milletvekilinin, Suudi basınca Sünnilik sıfatının gündeme taşınmasının, ‘Irak’ı Sünniler yönetiyor.’ mesajını verdiği yorumlar arasında. Siyasilere göre ‘Suudi Arabistan, mezhep savaşları yaratmaya’ çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler