Suriye Dışişleri: Kürtlerle tekrar temas kurduk

Suriye Dışişleri: Kürtlerle tekrar temas kurduk

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra Kürtlerle tekrar temas kurduklarını açıkladı.

ABD'nin YPG'yi Menbiç'ten çıkarmaması durumunda bu bölgeye operasyon düzenleyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın sözlerine, Suriye tarafından bir açıklama geldi.

"KÜRT GRUPLARLA DİYALOĞUN ALTERNATİFİ YOK"

Konuyla ilgili açıklama yapan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, 'Suriye Hükümeti'nin olası Türk müdahalesine karşı Kürtlerle temaslarını yeniden etkin hale getirdiğini' duyurdu ve "Kürtlerle diyaloğun alternatifi yoktur." diye konuştu.

Ayrıca Dışişleri Bakan Yardımcısı, 'Kürtlerin Suriye devletine geri dönmeleri lehine şartların oluştuğunu' dile getirerek, "O yüzden iyimserim. Şu sıra Suriye devleti ile bu siyasi gruplar arasında süregiden diyalogda içten ve dürüst olmaları için onları teşvik ediyoruz, çünkü bunun bir alternatifinin olmadığını hesaba katıyoruz." dedi.

Bunun yanı sıra Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikdad, 'yabancı' güçlerin Suriye'yi terk edeceğinden emin olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler