Suriye, Bir Milyon Mülteciyi Geri Alacak

Suriye, Bir Milyon Mülteciyi Geri Alacak

Rus Savunma Bakanı Sergei Shoigu, " Suriye, bir milyon mültecinin evlerine dönmesine hazır halde." dedi.

Rus Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Salı günü yaptığı açıklamada, 'Suriye, bir milyon mültecinin evlerine dönmesidönmesine hazır halde.' dedi.

Rus haber ajansına göre, Bakan, 'Kasaba ve köylerin boşaltılmaya başladığı 2015'ten bu yana, bir milyondan fazla mülteci memleketine döndü.' açıklamasında bulundu. 

Bakan, gazetecilere, " Şimdi ise bir milyon mültecinin daha memleketlerine dönmesi için gerekli olan bütün koşullar hazırlandı. " müjdesini verdi. 

'Büyük bir inşaat çalışması başladı. Ulaşım yollarının ve güvenlik noktalarının yeniden inşası yapılıyor. Suriye'nin, mültecileri kabul edebileceği koşullar oluşmuş vaziyette.' şeklinde sözlerini noktaladı. 

Bu açıklamanın üzerine gözler, Putin ve Trump'ın, mültecilerin geri dönmesi konusunu görüştüğü, geçtiğimiz ayda gerçekleştirilen Helsinki'deki zirveye çevrildi.

ABD, İŞBİRLİĞİ YAPACAK MI?

Moskova, zirve sonrası 'mültecilerin geri dönüşünde işbirliği sağlamak için Washington' un önüne de planlar koyduk. Ancak, detaylar daha onaylanmadı.' açıklamasında bulunmuştu. " Bir milyon Suriyeli mültecinin geri dönüşünde ABD işbirliği yapacak mı? Ajandası ne olacak? Suriye'nin yeniden yapılanmasına yardımda bulunacak mı?"soruları gündeme oturdu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika