Süper haberden Mevlüt Yüksel'e göre Küçükkaya'nın paralarının kaynağı

Süper haberden Mevlüt Yüksel'e göre Küçükkaya'nın paralarının kaynağı

Gazeteci Mevlüt Yüksel, gazeteci İsmail Küçükkaya'nın Halk TV'ye transferinin perde arkasını analiz etti

Süperhaber'den Mevlüt Yüksel'in haber analizi şöyle:
Ankara’da siyaset çevrelerinin SüperHaber’in yazdığı araştırma, kulis ve analiz haberi ile çalkalandığı ortaya çıktı.

SÜPERHABER KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN OPERASYONUN PERDE ARKASINI YAZDI

SuperHaber, 5 Kasım’da Özgür Özel’in kazandığı kurultayın, özellikle öncesindeki perde arkasındaki gerçeklere ulaşmıştı. Haberde başını Murat Ongun’un çektiği bir ekibin, başta sosyal medya olmak üzere CHP’nin verdiği reklamlarla ayakta duran sol tandanslı medyayı kullandığı yazılmıştı. Haberde, bu medyada yapılan algı operasyonları ve manipülasyonlar ile önce Kemal Kılçdaroğlu’nun tüm karizmasının tarumar edildiği öne sürüldü. Özellikle, twitter’da açılan Ekrem Edit, Çatıkulis, @yedi24yanki gibi yüzlerce hesap üzerinden, bazen doğruluk payı olan, bazen ise yalan kulis bilgileri paylaşarak kara propaganda yapıldığı belirtilmişti. Yine SüperHaber’in haberi de, Fatih Altaylı, İsmail Küçükkaya, Fatih Portakal, Nevşin Mengü ve bir çok ünlü sanatçı ile beraber, ardından sosyala medya fenomenleri üzerinden, Kılıçdaroğlu’na istifa çağrıları ile başlayan sosyal medya mahalle baskısının, kurultay öncesinde de artarak özenle sürdürüldüğüne dikkat çekilmişti. Bu arada, bu çalışmalar yapılırken, delege ve il başkanlarına da Özel’i destekelemeleri yönünde yoğun bir kamuoyu oluşturulduğu da vurgulanmıştı.

HALK TV VE SÖZCÜ GRUBU KILIÇDAROĞLU’NA HİÇ DESTEK VERMEDİ!


Haberin devamında Kemal Kılıçdaroğlu’nun aleyhine asıl büyük algının, CHP’lilerin verdiği paralarla kurulan Halk TV ve yine CHP sayesinde ayakta kalan Sözcü Gazetesi ile Sözcü TV aracılığıyla beraber yapıldığı iddia edildi. Buna kanıt olarak da, ilk olarak Kılıçdaroğlu operasyonuna ters düşen, Yılmaz Özdil gibi ulusalcı yazarların yollarının Sözcü Gazetesi ile ayrıldığı kaydedildi. SüperHaber’in haberinde, Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyon ile bağlantılı olarak, Halk Tv’nin İngiltere’de yaşayan ve CHP tabanının kim olduğunu tam olarak bilmediği Cafer Mahiroğlu adlı bir kişiye satıldığı ifade edildi.

KİM BU DORUK BULUT VE NADİR ATAMAN?

Haberin sonunda, CHP’de tüm bu gelişmeler yaşanırken bu kez de birbirleri ile çok yakın olan Doruk Bulut ve Nadir Ataman adlı kişilerin devreye girdiğine işaret edildi. Haberde bu kişiler ile ilgili olarak, ”İstanbul CHP teşkilatlarının çok iyi tanıdığı bu iki kişinin yediklerinin ve içtiklerinin ayrı gitmediğini herkes tarafından biliniyor. Kim bu kişiler… Diyarbakırlı Nadir Ataman Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın damadı. Doruk Bulut ise Halk Tv Genel Müdürü ve Balkan göçmeni bir ailenin çocuğu. Ataman İBB meclis üyesiyken, Bulut bir önceki dönem Silivri meclis üyeliği yaptı.

ATAMAN VE DORUK HER YERDE GÖRÜLÜYOR!

CHP’liler çok iyi anlaşan ve sık görüşen bu ikiliyi her yerde görüyorlar. Örneğin Muharrem İnce 2018’de Cumhurbaşkanı adayı olduğunda ve mitinglere seyahat ettiği özel jette bu ikili baş köşede bulunuyor. Seçim akşamı milyonlar İnce’yi ararken yine bu ikili Ankara’daki Swiss Otel’de ince’nin en yakınında görülüyor.Cumhurbaşkanı adayı İnce’nin jetine kimse binemezken Nadir Ataman bir çok kez binebiliyor. Bitmiyor… İnce’nin CHP’de yıldızı düşünce İstanbul’u kazanan İmamoğlu’nun da yıldızı parlamaya başlayınca bu ikiliyi bu kez de İmamoğlu’nun sağında ve solunda görüyorsunuz. Araştırmamızın ilginç yanı şu; şimdilerde bu ikili görev yapmış gibi ortaya çıktı. Bu iki samimi arkadaş adeta görev dağılımı yapmışlar gibiler. Çünkü Doruk Bulut sürekli Ekrem İmamoğlu ile birlikte görülürken Nadir Ataman da Özgür Özel ile her yere beraber gidiyor.

YETENEKLİ BULUT VE ATAMAN ALANLARINDA ÇOK BAŞARILILAR!

Doruk Bulut ve Nadir Ataman çalıştıkları alanlarda çok başarılı iki kişi olarak ortaya çıkıyor.Nitekim Bulut’un en önemli başarılarından biri, borç içindeki HalkTV’yi “finansman buldum!” diyerek Kemal Kılıçdaroğlu’nu İngiltere’den gelen Mahiroğlu ile tanıştırması olduğu biliniyor.
Bulut, Halk Tv’nin satın alınması sürecini de bizzat yönetmesi ile tanınıyor.Nadir Ataman’ın ise Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın damadı olmanın avantajını çok iyi kullandığı ifade ediliyor.Ataman’ın Sözcü Grubu’nda ve özellikle gazetede istediği haberlerin manşet olmasında katkısı olduğu iddia ediliyor.Bu manşetlerde bazen övgü, bazen takdir, bazen de eleştiriler olabiliyor.

KURULTAY DÖNEMİNDE KILIÇDAROĞLU LEHİNE HABERLER GİRMEDİ…

Sözcü TV ile gazete de son dönemde özellikle CHP Kurultayı öncesinde gazetenin muhabirleri ve yazarlarının oldukça sıkıntı yaşadıkları medya çevrelerinde çok konuşuldu.
Bunun nedeni olarak da Kemal Kılıçdaroğlu lehine haber veya yazı giremedikleri gösterildi.
Sözcü Gazetesi’ne sadece Ankara temsilcisi Saygı Öztürk’ün Kılıçdaroğlu lehine yazı koyabildiği şikayetçileri gündeme gelmişti.Nitekim hatırlanacaktır, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu duruma kızması ile Eren Erdem aracılığı ile Sözcü ve Halk Tv’ye reklam vermeyi kesmişti.
Bu gelişme medyada geniş olarak haber olmuştu.

NADİR ATAMAN VE DORUK BULUT’A NE SÖZÜ VERİLDİ?

Peki gelelim asıl “ bomba haber” konusuna…Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu algı manipülasyon çalışmalarının karşılığında, Nadir Ataman ve Doruk Bulut ne elde etti?Elbette çok şaşıracaksınız, belki de normal karşılayacaksınız ama ”bomba haber” kulis bilgisi şöyle; Ekrem İmamoğlu aracılığı ile Nadir Ataman’a çok istediği Bakırköy Belediyesi, Doruk Bulut’a ise Silivri Belediyesi Başkan adaylığı sözü verildiği öne sürülüyor.” şeklinde önemli analiz bilgilerine yer verildi.

SÜPERHABER’İN HABERİ BÜYÜK SES GETİRDİ

SüperHaber’in “İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası!” başlıklı araştırma ve analiz haberi büyük ses getirdi. Kılıçdaroğlu’na kongre öncesi yapılan operasyon haberinin, yayınlanmasının ardından 1 milyonu aşan görüntüleme aldığı görüldü. Sosyal medyada, takipçileri 100 binleri aşan sosyal medya kullanıcılarla beraber, aralarında siyasetçiler ve sanatçıların olduğu kişilerin, SüperHaber’in haberini beğendikleri gözlendi.
HALKTV VE SÖZCÜ’YE ÖZGÜR ÖZEL’DEN BELEDİYE SÖZÜ…

SüperHaber, kongre sonrası durulmayan CHP’de Ankara ve İstanbul’da konuşulan yeni kulislere ulaştı. Bu kulis bilgilerine göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Halk Tv’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’nun en yakın adamı olan Doruk Bulut’a Silivri Belediyesi’nin, yine Sözgü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin yılmaz’ın damadı olan Nadir Ataman’a da Bakırköy Belediye başkanlığı sözünün verildiği” iddialarının netleştiği kulislere yansıdı. CHP’de bu gelişmeler olurken, Halk Tv ve Sözcü çalışanları SüperHaber’e ulaşarak, kurultay öncesi olduğu gibi, kurultaydan sonra da, Kemal Kılıçdaroğlu lehine yapılan hiçbir röportajı kanallarında veya gazetelerinde yayınlanmamasından şikayet ettiler.

NADİR ATAMAN ÖZGÜR ÖZEL İLE BU KEZ BOSNA HERSEK DE GÖRÜLDÜ!

CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel‘i gölgesi gibi adeta takip eden Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın damadı Ataman, en son Özel ile Bosna Hersek gezisi sırasında birlikte görüntülendi. İBB meclis üyesi olan Ataman, Kürtçe Opera fotoğraf karesinde de Özel’in arkasında yerini almıştı. Ataman’ın en yakın dostu olan Halk Tv’nin Genel Müdürü Doruk Bulut ise, Ekrem İmamoğlu ile yakın temasta olduğu biliniyor. İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun ile neredeyse her gün telefonda konuştuğu bilinen Bulut’un da Silivri İlçesi’nden adaylığına artık kesin gözüyle bakılıyor. Ataman ve Doruk ikilisinin, yakın çevrelerine,” sokak gezilerine yakında başlıyoruz. Mahalleleri mahalleleri tek dolaşacağız, hazır olun…” mesajı verdikleri bildirildi.

İsmail Küçükkaya’nın transfer parasını Doruk Bulut mu buldu? - Resim : 2

İSMAİL KÜÇÜKKAYA’NIN HALK TV’YE TRANSFER PARASINI DORUK BULUT MU BULDU?

Öte yandan, SüperHaber’in İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası!” başlıklı haberin de adı geçen Doruk Bulut ile ilgili yeni kulis bilgileri gelmeye devam ediyor. Bu kulis bilgilerinin iddialarında, bundan yaklaşık bir yol önce gazeteci İsmail Küçükkaya, Fox Tv’den ayrılmış ve Halk Tv’ye transfer olmuştu.İsmail Küçükkaya’nın bu transferden 3 milyon dolar aldığı haberlere konu olmuştu.O dönem Küçükkaya için, bu paranın nereden ve neden geldiği çok konuşulmuştu. Ancak paranın kaynağı ve bulan kişi konusu tam olarak netlik kazanmamıştı. SüperHaber’in Ankara kulislerinden elde ettiği yeni bilgilere göre, Küçükkaya’nın Halk Tv’ye transferi için maddi kaynağı bulan kişinin Doruk Bulut olduğu iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya