Süleyman Soylu, Eren Bülbül adına yapılan okulun açılışına katıldı

Süleyman Soylu, Eren Bülbül adına yapılan okulun açılışına katıldı

Eren Bülbül adına yaptırdığı okulun açılışında konuşan İçişleri Bakanı Soylu, yaşanan felaketlerden sonra valiliklerin açtığı yardım hesaplarına 635 milyon TL geldiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ordu’nun Ünye ilçesinde iş insanı Banu Akdeniz tarafından yaptırılan Şehit Eren Bülbül Özel Eğitim Anaokulu’nun açılış törenine katıldı.

Soylu, Şehit Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül ile birlikte kurdeleyi keserek anaokulunun açılışını gerçekleştirdi.

Burada konuşan Bakan Soylu, Terörle mücadele, yaşanan sel felaketleri ve uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan çalışmalara değindi.

KARADENİZ'İ VURAN SEL FELAKETİ

Soylu, Kastamonu ve Sinop’ta ciddi bir sel afeti yaşandığını hatırlattı.

Çocukluğunda sel olduğunda 36 saat yollarda kaldıklarını söyleyen Bakan Soylu, “Bazen yolun açılmayacağını söylediklerinde de tekrar Bafra’dan gelip bizi aldıklarını çok iyi hatırlarım. Tabii bu bölgenin doğası, coğrafyası kendine ait şartları beraberinde getiriyor. Ancak şunu da söylemem gerekir ki, bizim de tedbir almamız, doğayı tutuklamamamız, kelepçelemememiz lazım. Her birimizin sorumluluğu ve çok uzun yıllardan beri bu konuda hükümetimiz hakikaten çok önemli çalışmalar yapıyor. Eğer Bartın’da gerekli tedbirler zamanında alınmamış olsaydı o barajlar yapılmamış olsaydı gerekli sel ve taşkına yönelik tüm tahkimatlar gerçekleştirilmemiş olsaydı biz Kastamonu, Bozkurt ve Ayancık’ta yaşadığımızın belki daha büyük bir felaketini Bartın’da yaşayacaktık. Ama Allah’a şükürler olsun zamanında hükümetimiz tarafından tedbirler alındı. Bizim bugüne kadar gördüğümüz sel afetlerinin en büyüğü desek herhalde yanlış bir ifade kullanmış olmayız" dedi.

"YARDIM KAMPANYALARINI DEVLET ACİZ OLDUĞU İÇİN AÇIYOR DEĞİLİZ"

Afetlere ilişkin açılan yardım kampanyalarında bazılarının fitne üretme kampanyaları açtığını kaydeden Bakan Soylu şöyle konuştu:

“Tüm bu süreçler içerisinde şahit olduğumuz bir nokta şudur ki; bu milleti ayakta tutan, karşılaştığımız hadiselere karşı bizi hem ayakta tutan hem de güçlü tutan, bir yandan da arkamızdan hayırlı işler bırakmak için bizi gayrete getiren hasretimiz gördük ki bizim inancımızdır. Şehit cenazelerinde gördük metanetimizi. Öyle bir metanet ki; göreni titretir ve o derece yüksek bir şeydir. Kimsenin telkinleri ile kimsenin sabır temennileri ile olabilecek bir iş değildir. Takip etmişsinizdir. Afetlerden sonra yardım kampanyaları açıyoruz. Ne yazık ki birileri de hiç gecikmez yardım kampanyalarını yerden yere vurma kampanyaları açarlar. Maalesef fitne üretme kampanyaları açarlar. Her türlü tezviratı ortaya koyarlar. Oysa biz bunu devlet aciz olduğu için açıyor değiliz. Yani belki söylememi istemez ama bu işin mesela bu yardım kampanyasının ilk harcını atanlardan bir tanesi de Banu Hanım'dır. Yani Bozkurt’taki ve diğer yerlerdeki ve aslında bizi de bu noktada hem bir kampanya açmaya yönlendiren hem de bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızla bu konudaki istişaremizi de güçlendiren bu adımlardır. Bunların her birinin önemli olduğunu söylemek istiyorum.”

"YARDIM HESAPLARINA 635 MİLYON TL GELDİ"

Ülkede yaşanan orman yangınları ve sel afetleri döneminde afetzedelere yapılan yardımları anlatan Bakan Soylu, “Hiç kimse merak etmesin bugünün gençleri, bizden çok daha fazla bu ülkeye yarın sahip çıkarlar. Benim hiçbir endişem yok. Memleketimizi çok daha güçlü yaparlar. Görevi veren, görev alan bellidir. Bu yardım işleri öyle bereket oluyor ki, binlerce yüz gülüyor. Sel ve yangın hesaplarımıza, AFAD valiliklerimizin açtığı hesaplara şu ana kadar tam 635 milyon TL geldi. Katar ve Kuveyt’in de taahhütleriyle birlikte tam 1 milyar TL’yi buluyor. Bu önemli bir şeydir. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Eğer orada o işlerin tamamı yapılıyorsa bizim elimizi dar tutmamamızdan kaynaklanmaktadır. Allah bu milletten de razı olsun 1400 TIR ve kamyon yardım malzemesi geldi. Hiçbir aksama olmadan o bölgelerde vatandaşlara dağıtıldı. Bizler inançlı insanlarız, inançlı milletiz. Gönüle, kalbe, maneviyata önem veren bir milletiz. Bizi maddiyatçı bir millet haline getirmek istiyorlar ama Allah’a şükür bir adım bile mesafe alabilmiş değiller” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler