STRATEJİK DEVLET AKLI

Sevgili okuyucularım iyi bir hafta sonu dilerim. Geçtiğimiz haftaki yazımda em. astsubay Sayın OKTAY YILDIRIM beyden bahsetmiştim kendisi sosyal medya üstünden aradı bana bir soru sordu bende kendisine bu konuda cevap verdim.
Kendisinin bir web sayfası var, bur dan köşe yazılarını yazmaya başlamış tavsiye ederim son yazısı güzel bir konu olmuş, bana bilgi açısından faydalı oldu, https://t.co/BF9ERzcvKv ONUNCU KÖYDEN YAZIYORUM rumuzu ile yazılarını takip edebilirsiniz.
Kozmik Oda meselesini ONALTINCI ODANIN SIRRI yazımda bahsetmiştim, bu konunun aslını konunun içinde bilenler biliyor ne olduğunu.
Hatta duayen dediğimiz gazeteciler, teke tek röportajlar yapan gazetecilerimiz gayet bu konun aslının ne olduğunu biliyor.
Bu konun tüm tarihini tüm sıkıntılarını son anına kadar yaşamış birisi olarak sahada ben biliyorum, bu konuyu MİT sorgu yapan arkadaşlar istemedi konuşmayı benle ,konuyu sorguda ben açtım nasıl hadiseler olduğunu kendim isteyerek anlattım.
Ekşi yemedik karnımız ağrısın bu konuda yok 800 kişi öldü, yok ben kağıdı yuttum yutmadım üstüne bardak su içtim diyen kim varsa bu senaryoları unutun.
Devlet aklı çok önemlidir çünkü devletin bütünlüğünü devamını sağlayan ortak bir düşüncenin ürünüdür.
Bu aklı yönetecek çok ciddi bilgi birikimi olan insan kaynaklarına özellikle dünya vizyonu olan ülkeyi bilen insanlara ihtiyaç vardır.
Devlet ERKLERİNİ kullanarak bu aklı sağlamamak ve devlet aklını yıpratmak ve sabote etmek için düşman ülke safları ile su altından beraberlik götürerek ülke temellerine dinamit koymak için, insanlara iftira atmak, komplo kurmak, yok etmek için mesailerini harcayanlara ciddi anlamda bulup ortaya çıkartmak ve tasfiye etmek devletin en başta birinci önemde yapması gerekli bir çalışma vazifesidir.
2009 senesi rahmetli MUHSİN YAZICIOĞLU şehit düştükten birkaç günü sonra 53 kilo vücut ağırlığı ile hastaneye kaldırıldım.
Hasta yatarken yanımdaki refakatçıya şunu söyledim. Türkiye stratejik olarak bu günlerden itibaren kalkınma hamlesine girişmeli ve bunu sanayi ,ticaretin haricinde TARIM ve HAYVANCILIK için yapmalı önümüzdeki yıllarda dünyada gelişecek hadiselerde en önemli kalem TARIM ve HAYVANCILIK üretiminin gelir olarak değil ÜLKE GÜVENLİĞİ için önemi olacağını anlatıyordum.
Bunlara ek olarak özellikle ülke yöneticilerinin BATI ile ilişkilerini gözden geçirerek dengeleri RUSYA ve ÇİN üstüne ağarlık vererek yönlendirmesi gerekli olduğunu söylüyordum.
Umduğum gibi olmadı o kavşakta ülkeyi yönetenler son hızla BATI ve ABD eksenli politikalara önem vererek yol aldılar.
Arkasından tedavim bitti dışardan uzun bir tedavi sürecini yaşarken kesin iyileştiğimin raporunu aldığım haftası sabaha karşı komplo bir neden ve operasyon ile evim basıldı İstanbul emniyetine götürüldüm
tarih 22 nisan 2010.
Daha sonraki yıllarda FETÖ polis teşkilatından ALİ FUAT YILMAZER bu operasyon için televizyonda bir programda elim kırılsaydı bu operasyonu yapmasaydım dediği günlerden kısa bir zaman sonra tutuklanarak cezaevine konuldu sanıyorum hükümlü bir şekilde tutukluluğu devam ediyor.
Rusya Ukrayna savaşı ile bugün geldiğimiz noktada devlet aklı çok iyi bir denge politikası götürerek yapılan geçmişteki hataları telafi ediyor gibi düşünce içinde bulunuyorum.
Suriye savaşı, Rusya ile uçak kırizi,15 temmuz darbe kalkışması bugün RUSYA UKRAYNA savaşı bunlar dünyada yıkımların olacağı ekonomik dengelerin adeta yörünge değiştireceğinin ön safhasında gerçekleşen felaketler zinciri.
ABD,NATO RUSYA ve ÇİN saflaşması ile adeta satranç tahtasında birbirlerine hamleler yaparak oyunun sonunda kimin şah mat yapacağının dört boyutlu hamleleri var.
Rusya tarafı SOVYETLER BİRLİĞİNİN dağılmasından sonra bu konuda imparatorlukların nasıl yıkılacağının adeta yaşayarak dersini görmüşler.
1993 yılından sonrada bu derse çok iyi çalışmışlar. Bunu bilen farkına varan DERİN ABD, UKRAYNA savaşını sonuna kadar kaşıyarak Rusya’yı zorunlu olarak savaşa soktu.
Rusya devlet başkanı sayın VİLADİMİR V.PUTİN çalışma ve silah arkadaşları soğukkanlılıklarını koruyarak askeri, diplomatik ,ekonomik tedbirleri alarak bu kadar yoğun psikolojik harbe maruz kalındığı halde hasım devletlerle ilişkilerini belirli ince bir düzeyde
götürüyorlar.
Bundan sonra meşhur RUS MATRUŞKASININ içinden çıkan bebekler gibi bu büyük satranç oyununda RUSYA devletinin hamlelerinin ne olacağını gerçekten merak ediyorum.
Çok dikkat etmeniz gerekli olan dünya ülkelerinin değerli maden trafiğinde neler olduğunun takip edilmesi, dolar stok emtialarının büyük devlet stoklarındaki durumları ve önemli olan bir konuda gıda stoklarının nasıl yapıldığı hangi ülkelerin seviyelerinin üstünde gıda stokladığı çok önemli takip edilmesi gereken bir konu.
Altın rezervlerinin RUSYA ve KAZAKİSTAN boyutu, aynı rezervlerde ÇİN devletinin durumu ne konumda olduğu takip edilebilir.
Almanya devleti bu konularda çok önem taşıyor bugünlerde ABD ekseninde hareket etse bile stratejik olarak enerji koridorunun son alıcısı olması RUSYA ilişkilerinde önem kazanıyor ve stratejik devlet aklı olarakta zamanı ve yeri geldiğinde manevra yapma durumu ihtimali yüksek görünüyor.
Almanya devletinin duruşu dünyada çok önemli ALTIN rezervleri çok yüksek miktarda olan, ALTIN madeni ile yaşayan bir ülkedir ALMANYA.
ABD ve BATILI müttefiklerinin hamleleri RUSYA devlet yetkililerini itibarsızlaştırmak dünyanın gözünde kötü imaj yaratmak psikolojik harp taktikleri ile, birde oldu bitti provokatif operasyonlarla ÇİN ile RUSYA devletlerinin arasını açmak, Türkiye devletini bölgesinde yapılacak sabote eylemlerle başını ağrıtmak gereksiz gerilimlere çatışmalara bulaştırmak.
Bugünün ülkemizdeki devlet aklının ve hamlelerinin doğru olduğunu söylesek te sokağa çıktığımızda durum iç açıcı değil fiyatlar uçmuş her şeyin aklınıza gelebilecek ne varsa büyük zamlara maruz kalıyor, petrol fiyatlarının otomatik kur artışlarına bağlanması evimize gelen her şeyin günlük zamlanarak gelmesi demektir.
Hükümetimizin bu konuya acil müdahale etmesi acil ve hızlı önlem alması gerekli dünyada raflarda baş gösteren belirli kalemdeki gıda ürünlerinin ülke içinde üretilerek tedarik edilmesi bu konuda hızlı SEFERBELİK ve TOPYÖKÜN SAVAŞ konseptinde kararlar alınması gerekli.
SEFERBERLİK ve TOPYÖKÜN savaş konularının ne kadar önemli olduğunu barış ve huzur döneminde bilmemiz gerekliydi.
Kaynaklarımızı iyi planlamalar içine almalıydık bu konularda çok geri kaldık.
Sayın CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN beyin TÜRKİYE CUMHURİYETİ AK PARTİ,CHP ve ABD İNGİLTEREDEN önce gelir söylemi çok dikkat çeken bir söylemdir.
Yanlışlarımıza nerden dönüp doğruyu uygularsak TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN ilelebet yaşamasını sağlayacak faliyetlerdir.
SAYGILARIMLA,

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.