SPOTIFY VE STORYTEL, RAKİPLERİNE KARŞI GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR

SPOTIFY VE STORYTEL, RAKİPLERİNE KARŞI GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR

Spotify ve Storytel, rakiplerine karşı güçlerini birleştirdi. Popüler müzik akışı platformuna 500 binden fazla sesli kitap geliyor.

Apple Music ile kıyasıya bir rekabet içinde olan Spotify, güç kazanmaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz gün yapılan bir açıklama ile sanal konserler düzenleyeceğini duyuran uygulama, şimdi ise yeni bir ortaklıkla gündemde. 

Gelen bilgilere göre popüler müzik akışı platformu, gelişen çağa ayak uydurarak sesli kitaplar için önemli bir adım atıyor. Bunun için İsveç merkezli sesli kitap uygulaması Storytel ile anlaşan şirket, rakiplerine fark atmaya hazırlanıyor. 

Spotify kütüphanesine 500 bin sesli kitap ekleniyor

Sesli kitaplar için Storytel ile özel bir iş birliğine giden Spotify, şirketin tüm kütüphanesini uygulama içerisinden ulaşılabilir hale getirmek için çalışmalara başladı. Spotify’ın yeni özelliği yıl sonuna kadar tüm dünyada aktif etmek istediği açıklandı. Rakiplerine karşı büyük bir avantaj sağlayan iş birliğinin, iki şirket için de büyük başarı olacağı düşünülüyor. 

Ortaklık hakkında bir açıklama yapan Storytel CEO’su Jonas Tellander, konuyla ilgili ” Bunun dünya çapında daha fazla potansiyel sesli kitap dinleyicisine ulaşmak için harika bir ortaklık olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. Yıllık büyüme oranlarının yüzde 30 olduğunu da belirten Tellander, iş birliğinin buna çok katkıda bulunacağını umduklarını söyledi. 

Yaklaşık 150 ülkede ve 30’dan fazla dilde hizmet veren Storytel, 500.000’den  fazla sesli kitabı bünyesinde bulunduruyor. Aylık 356 milyon aktif kullanıcısı bulunan sesli kitap uygulamasının, Spotify için büyük bir avantaj ve rakiplerine karşı önemli bir silah olacağı düşünülüyor. Ancak erişim, yine de bir Storytel aboneliği gerektirecek. Spotify’ın bu sorunu ikisi bir arada paketler sunarak çözüleceği tahmin ediliyor.

Bu müzik dinleme platformunun son zamanlarda kurduğu ilk ortaklık değil. Kısa süre önce Facebook’la yapılan bir iş birliğini duyuran Spotify, dinleyicilerin doğrudan Facebook mobil uygulamasından müzik ve podcast çalmasına izin vereceklerini açıklamıştı. Şimdilik sadece 27 ülke için erişilebilir olan özelliğin, yakın zamanda daha çok bölgede kullanılması bekleniyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler