Sözcü muhabirinin sorusu herkesi şaşırttı

Sözcü muhabirinin sorusu herkesi şaşırttı

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın Ankara Sheraton Oteli’nde düzenlediği bilgilendirme toplantısı ilginç bir soruya sebep oldu


Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın Ankara Sheraton Oteli’ndeki bilgilendirme toplantısına katılan Sözcü gazetesi ekonomi muhabiri Erdoğan Süzer, Başkan Çetinkaya’ya, “Maliye Bakanı kamunun sıkı tasarruf yapacağını açıkladı. Tasarrufun konuşulduğu böyle bir dönemde siz enflasyon toplantısını 5 yıldızlı otelde yapıyorsunuz. Niçin?” diye sordu.

Muhabirin cesareti toplantıya katılan herkesi şaşırttı.

Çetinkaya, muhabirin sorusunu, “Verimliliği sağlamak için tercih ediyoruz” diyerek yanıtladı.


ÇETİNKAYA İLE BAŞLADI

Merkez Bankası yılda 4 kez enflasyon raporu yayımlıyor. Bu toplantılardan 2'si Ankara'da 2'si de İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Yönetim yeri Ankara olan Merkez Bankası, 2016 Ocak ayına kadar Ankara'daki tüm toplantılarını idare merkezi olarak kullandığı Ulus'taki kendi binasında yaptı. İstanbul'daki toplantılar için ise kendi yeri olmadığı için otelleri kullandı. Bu gelenek 2016'nın nisan ayında başkanlık koltuğuna oturan Çetinkaya ile birlikte değişti. Çetinkaya, 2016 Temmuz ayında Başkan olarak yöneteceği ilk Ankara toplantısını idare merkezi binası yerine JW Marriott Oteli'nde gerçekleştirdi. Çetinkaya, o günden bu yana bu toplantılar için kendi binasını hiç kullanmadı.


Toplantının maliyeti en az 30 bin lira

Sheraton, Hilton, Conrad, JW Marriott gibi 5 yıldızlı lüks otellerdeki kahvaltılı toplantılarda kişi başı hesaplanan fiyat 40 ila 60 Euro arasında değişiyor. Buna göre, örneğin 100 kişilik bir toplantının maliyeti 23 bin ila 35 bin lirayı buluyor. Ayrıca bu fiyatın dışında ses sistemi, sahne ve projeksiyonlar için de ilave 10 bin lirayı bulan tutarlarda para alındığı için toplam maliyet 30 bin ila 45 bin liraya ulaşıyor. Ancak uzmanlar, Merkez Bankası gibi kurumların bu otellerde çok sayıda misafir konaklattığını dolayısıyla fiyatlarda indirim yapıldığını da bildirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler