Son seçim anketi ortaya çıktı: Cumhur İtifakı’na tokat gibi sonuçlar

Son seçim anketi ortaya çıktı: Cumhur İtifakı’na tokat gibi sonuçlar

Son seçim anketi bir kez daha gösterdi ki Cumhur İttifakı seçimi kaybetmeye Millet İttifakı ise kazanmaya çok yakın. Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki seçim anketlerinin sonuçlarını açıkladı.

AK Parti ve MHP seçimi kazanmak için bir çok yönteme başvursa da son seçim anketleri gösterdi ki oy oranları hızla erimeye devam ediyor.

Cumhur İttifakı’nda bulunan AKP Ve MHP yeni seçim yasasını Meclis’ten geçirdi. ,Yeni seçim yasasında seçim barajı yüzde 7’ye indirilirken bunun yanında bir çok değişiklik daha yapıldı. AKP ve MHP Millet İttifakı’nı dağıtmaya yönelik attığı adımlar boşa çıktı. Son seçim anketlerine göre Millet İttifakı Cumhur ittifakından önde gözüküyor.

BU PAZAR SEÇİM OLSA KİM KAZANIR

Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki son seçim anketi çalışmalarını kamuoyuna duyurdu. Nisan ayına ait bu anket çalışmasında "Bu pazar seçim olsa kime oy veririsiniz?" sorusu yöneltildi. Verilen cevaplara bakıldığında Millet İttifakı’nın yine Cumhur İttifakı'nın Yaklaşık 1, 1 buçuk, 2 puan kadar önünde olduğu görüldü. AKP yüzde 30 ‘un üzerinde tutunmaya çalışıken MHP’nin ise yeni seçim yasasında göre yüzde 7 olan seçim barajının sınırında olduğu ortaya koyuldu.

İstanbul Ekonomi Araştırma kaynakları ve finansı ile 1500 kişi ile gerçekleştirilen ankete göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra partilerin son oy oranları şöyle:

  • AKP: Yüzde 32
  • CHP: Yüzde 25
  • İYİ Parti: Yüzde 15
  • HDP: Yüzde 11
  • MHP: Yüzde 7

CUMHUR İTTİFAKI DÜŞÜŞ TENDİNDE

Can Selçuki’nin dikkatleri çektiği bir diğer husus ise Cumhur İttifakı’nın oy oranın düşüş trendi içerisinde olmasıydı. Halk TV'deki Seda Selek ile Perdenin Önü Arkası programına katılan Selçuki son anket çalışmalarını aktarırken "Şimdi birkaç trend var ki birkaç aydır devam ediyor. Onlara dikkat çekmek lazım. Şimdi biz araştırmalarımızda hep şuna bakıyoruz. Aynı sonuçları belirli aylarda üst üste alıyor muyuz? Yani trendler oluşuyor mu? İki temel şey var. Birincisi şu, Millet İttifakı yine Cumhur İttifakı'nın önünde. Yaklaşık 1, 1 buçuk, 2 puan kadar önünde. Geçtiğimiz ayda aynı sonuca ulaşmıştık.” Diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler