Sokağa Çıkma Yasağında Yeni Genelge Yayınlandı

Sokağa Çıkma Yasağında Yeni Genelge Yayınlandı

Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri İçişleri Bakanlığı genelgesi ile duyuruldu. Son olarak bakanlık tarafından yayımlanan genelge ile uygulanan kısıtlamalara ilişkin detaylar kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Sokağa çıkma yasağı saatleri hafta içi ve hafta sonu fark etmeksizin binlerce kişinin gündeminde yer almaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan son genelgeye göre; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günü 21.00'dan 05.00'a kadar kısıtlama uygulanacağı duyurulurken Cuma günü akşam 21.00'da başlayan kısıtlamanın Pazartesi gününe kadar devam edeceği ifade edilmişti. Hal böyleyken kademeli normalleşmenin ilk aşamasında uygulanan yasakların detayları Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, saat kaçta başlıyor ve bitiyor? Sorularıyla araştırılıyor. İşte sokağa çıkma yasağı saatleri ve genelge detayları…

HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI VE SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

İçişleri Bakanlığı, korona virus ile mücadele kapsamında "Tam Kapanma" sonrasında alınacak tedbirlerle ilgili, 81 İl Valiliğine "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderdi.

Genelgeye göre, sokağa çıkma kısıtlamaları hafta içi 21.00-05.00, hafta sonu Cuma günleri saat 21.00'den başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi saat 05.00'te tamamlanacak şekilde uygulanacak.

AŞI YAPTIRAN 65 YAŞA YASAK KALKTI

65 yaş ve üzeri vatandaşlardan iki doz aşısını yaptırmış olanlar, 18 yaş altı gençler ve çocuklar için herhangi bir sokağa çıkma kısıtlaması getirilmezken, hakkı olmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, hafta içi günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat kısıtlamasının uygulanmayacağı bildirilen genelgede, bu günlerde toplu ulaşım araçlarıyla seyahate kısıtlama uygulanmayacağı kaydedildi. Ayrıca, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde sadece zorunlu hallerde özel araçla seyahate izin verileceği belirtildi.

YEME-İÇME YERLERİ PAKET SERVİSE DEVAM EDECEK

Genelgeye göre, yeme-içme yerleri hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis, hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis olarak hizmet verebilecek. Diğer işyerleriyle ilgili olarak ise, 17 Mayıs-1 Haziran arası kademeli normalleşme döneminde gazino, taverna, birahane, nargile salonu veya kafeleri, sinema salonları, kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler, internet kafe veya salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları, halı saha, yüzme havuzu, spor salonları, hamam, sauna ve masaj salonları, lunaparklar ile tematik parklar gibi işyerlerinin faaliyetlerine geçici olarak ara verilmesine devam edileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler