SİZİNLE NASIL OLACAK SAYIN KINIK?

Dünya korona salgını ile savaşırken  ülkeler tüm kuruluşlarını seferber ediyor. Hatta askerleri sokağa iniyor. Ancak bizim ‘Afet’ kuruluşumuz Kızılay ortada yok.

Tam da son zamanlarda usulsüzlükleri ve aşırı harcamaları ile kamuoyuna taşınan kurum için ‘neredesiniz?’ diye sorulduğu bir dönemde , bir de baktık ki Kızılay ‘#sensiz olmaz’ sloganı ile kendini TV reklamlarına taşımış! Yani varlığını – bağış toplamak için- göstermiş….

Bu nasıl bir anlayış ya da varlık göstermektir? İnsan anlamakta gerçekten zorlanıyor. Ve sormadan edemiyor:

Sahi sizinle nasıl olacak Sayın Kerem Kınık?

Kızılay bu afet de çalışmayacak ya da varlık göstermeyecekse,  ne zaman bizimle olacak?

Mesela, Aş Ocağı neden kapalı?

Fakir fukaraya bugün aş ocağı  üretim yapmayacaksa,  ne zaman yapacak?

Sadece 2 personel bıraktığınız aş ocağı, sadece  bağış bekliyor. Ama biz de sizden varlık bekliyoruz. Hiçbir yerde yoksunuz.

Çalışanlarınızın gelen yönetimsel tepkiler nedeniyle sokakta Kızılay yeleklerini giyemiyoruz itirafında bulunduğu bir dönemde  sanatçılar ile yaptığınız TV reklamları- yerine gönüllere girecek faaliyetlerde bulunsanız daha faydalı olmaz mı? Eski günlerdeki gibi…

Merak etmeyin bu halk,  TV reklamı olmadan da size bağış yapar. Yeter ki gönülleri fethedin. Bizler ilkokulda dağıtılan sarı zarflara -#sizsiz olmaz!-  diye harçlığımızı veren dünün çocuklarıyız.

Sizler de bugünün yöneticileri olarak topladığınız bağışları farklı vakıflara aktarıp ‘vergi oyunuyla’ bizi sizden uzaklaştıranlarsınız. Yöneticilerinize ödediğiniz maaşlar, yanlış ve müsrif harcamalarınız ile haberlerimize konu oldunuz son yıllarda!

Herkes hata yapabilir. Yanlış yapabilir. Bunları da sindirebiliriz Sayın Kınık ama lütfen artık afet kuruluşu olduğunuzu hatırlayın! Hatırlamak ile kalmayın bu felsefeye uygun davranın!

Biz sizden bugünlerde sadece yurt dışına değil ,yurt içindeki vatandaşlarınız için de çaba sarf etmenizi bekliyoruz. Eski günlerdeki gibi….

Ne bileyim en basitinden Kızılay yeleği giyip maske bile dağıtsanız, ‘ sizsiz olmayacağını ‘ biz hemen anlarız.

Bağışı maddi yapamayacaksak kanımız ile yaparız. Zira son zamanlarda kan bağışlarının ne kadar azaldığını da göz önüne alırsak;  Allah korusun bu zor günlerde her zamankinden daha çok kan bağışına ihtiyacımız var. Ayrıca Haziran ayında kapatma kararı alınan Çocuk Koruma ve Sosyal Hizmet Merkezlerine de her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Sayın Kerem Kınık lütfen bu topluma olan özür borcunuzu yerine getirin ve bu kutsal kurumun bundan sonraki stratejilerini çıkın anlatın. Bizi ikna edin. Ya da Kızılay’ı gönlümüzden çalmayın!

LEVENT DEMİR

Önceki ve Sonraki Yazılar