SİYASİ PARTİLER VE TC TBMM VE CUMHURBAŞKANLIĞI

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk YILMAZ TBMM'de bir basın toplantısı yaptı. Ne dedi, dikkatli baktınız mı, bilmem. Iktidar partisi ve destekçisi ile muhalefette yer alan diğer siyasi partilerin için de bulunduğumuz değiştirilmiş siyasetin birbirinden farkının olmadığını söyledi. Buna açık açık karşı çıkan olunmamasına karşılık bu durumun özgür bir cumhuriyete dönüşmesini sağlayacak başka bir siyasi erkin olmamasından dolayı duraklamakta. Halk bu olumlu değişimin şöyle veya böyle değişmesinin imkansız olduğuna inanmış durumdalar. Siyaset hangi noktaya gelinirse de geminsin Öztürk Yılmaz'ın sözleri sanki bir hayal gibi görülmekte. ABD'de yaşayan ve okutulan siyahi ABD vatandaşı halka "Benim bir rüyam var!" dedi ve bunu ancak biz gerçekleştirebiliriz dedi. Yani medeni özerklik çerçevesinde siyasilerin üzerindeki baskının sona erebileceğini söyledi. Sonra yolda öldürüldü ama ABD'liler O'nun sözlerini unutmadılar.
Türkiye nerdeyse 100 yıla ulaşacak Cumhuriyetimizde bir çok darbe ve baskı yaşadık. Şu anda da farklı yollarla uygulamaya sokulmuş durumda. Iktidar, muhalefete karşı gösterilen korku ile sindirilecegi açık açık söylenmekte.
Bu durum karşısında oy verecek vatandaşın karşısında bir iktidar ve destekçisi ile karşı çıkan muhalefet partiler var. Yenilik Partisi Genel Başkanı Ardahan Milletvekili Öztürk YILMAZ'in TBMM'de yaptığı son basın toplantısına kulak verin. Iktidarda olsun, destekçisi olsun ve hatta muhalefet partileri bu sıkıntıyı devletin idaresini seçimlerle sahip olsalar bile bir şeyi degistirmeyeceklerini bir gün görecek. Çünkü Cumhuriyetimizi yeni yüzyılda nasıl yayımlanmasını istemişler ise hepsi birden aynı mantalite ile Türkiye'mizi idare etmeye aday oluyorlar.
Öztürk YILMAZ' in sözlerine karşı ispat edecek bir kişinin çıkacağını görmüyorum. Sadece Genel Başkanın siyasete girdiği dönemlerden yepyeni bir siyasi partiye dönüşmesini kabullenmek istemiyorlar. Çünkü ÖZTÜRK'un ne dediğine bakmıyorlar. Sadece benzin zamlarından dolayı seçildiği ile gidebilmek için gidis-gelis 2.000 TL'yi bulmasından dolayı TBMM'de basın toplantısı yapan iktidar partisinin Milletvekilinin basın toplantısında yaptığı şikayet sözlerini TV Haberlerinde seyrediyor.
Dinlemek, anlamak, takdir etmek hür Cumhuriyetimizin özgür takdiridir.
Bir gün bunlar, ülkemizin siyaset sahnesinde teker teker geleceğe hazırlanan hızlı bir koşuda olduğumuzu sizlere sunmak istedim.
Takdir hepimizin hür kararı olacaktır. Bakalım siyaset sahnesi hangi noktalara gelecek. Göreceğiz.
Saygılarla,

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.