"Siyaset tutuklu insanların işi değil, tutkulu insanların işidir"

"Siyaset tutuklu insanların işi değil, tutkulu insanların işidir"

Van ve Hakkari'ye giden Muharrem İnce, isim vermeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na seslendi: "Siyaset tutuklu insanların işi değil, tutkulu insanların işidir" dedi.

CHP’nin 2018 seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Sivas ve Van’ın ardından Hakkari’yi ziyaret etti. Öğle saatlerinde kente gelen İnce, Bulvar Caddesi üzerindeki bulunan esnafları ziyaret etti.

ŞEHİRDE 20 DAKİKA KALDI

İnce Hakkari ziyaretinde korona virüsü nedeniyle esnafı uzaktan selamladı, karşılaştığı çocuklarla sohbet etti. Hakkari ziyaretini kısa tutan İnce, toplam 20 dakika kaldığı şehirden hemen ayrıldı. Ayrılmadan önce gazetecilere de kısa bir açıklama yapan İnce “Siyaset tutuk insanların değil, tutkulu insanların işidir” dedi.
.whatsapp-image-2020-09-10-at-12-18-06-1.jpeg

‘GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURMAK LAZIM’

“Biz Türkiye’yi barıştıracağımıza, ekonomik olarak büyüteceğimize inanıyoruz. Adil bir bölüşüm için yollara düştüğümüzü anlatıyoruz, dertleri dinliyoruz” diyen İnce, “Az önce Van’daydık. Şimdi Hakkari’deyiz ve diyoruz ki; hep toprak bütünlüğünü konuştuk, doğrunun arkasındayız, biz de konuşuyoruz ama insan bütünlüğü de lazım bu memlekette. İnsan bütünlüğünü sağlamak için şeritten, betondan köprüler işe yaramaz, gönül köprüleri lazım. Gönül köprülerini kurmak için bugün Hakkari’deyiz.”

Hakkari Çarşısı’nda İnce ile karşılaşanlara bu ziyaretle ilgili görüşlerini sorduk. Hakkarililer genel olarak İnce’nin cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi hiçbir açıklama yapmamasına tepkili olduklarını dile getirdiler. Emrah Temeş “Demirtaş’ın aday olmaması durumunda İnce’ye oy vermeyi düşünüp düşünmedikleri” şeklindeki sorumuza, olumsuz  yanıt verdi.

Çarşı merkezindeki esnaflardan Gürgin Karaman ise bir önceki seçimde İnce’ye oy verdiğini, aday olursa yine verebileceğini söyledi.

Lokantacı Aziz Kahraman da, İnce’nin esnaf ziyaretinin kendilerine moral verdiğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aday olmaması halinde İnce’ye oy verebileceğini ifade etti.

Öte yandan İnce’nin otobüsü Hakkari çıkışı su kaynatınca bir süre zorunlu mola verildi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler