Sıra Mahalli Seçimlerde...

elvedatan@gmail.com

14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 seçimleri bitti… Şimdi sıra mahalli idareler seçimlerinde…
Her seçimi kazanan iktidar bu seçimi de, bazı beceriksiz muhalefet partilerinin bir araya gelmesine rağmen yine kazandı.

Muhalefetten kazananlar olmadı mı? Koltuk sahibi olanlar oldu ama bütün umutlara rağmen iktidara gelemediler. Amaçları gerçekten iktidara gelmek olsaydı kazanabilirlerdi…
Bu muhalefetin inandırıcılığı var mı? Benim düşünceme göre kesinlikle yok. Benim gibi düşünen birçok insanın olduğu da bilinen bir gerçek…

Seçimler biter bitmez kazanan taraf “14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde elde ettiğimiz başarıyı 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimleriyle tahkim etmek istiyoruz” açıklamalarıyla hemen mahalli seçimleri kazanmak için seçim çalışmalarına başlarken, seçimi kaybeden tarafın ne yaptığına bakmak gerekir.

Her seçim sonucunda olduğu gibi kaybeden bazı liderlerin ortalarda görünmemesi, liderin istifaya davet edilmesi, değişimin kaçınılmaz olduğu söylemleri, gemiyi limana kaptanın götürmesi gerektiği ve kazanan tarafın TBMM çalışmalarına eksiksiz katılırken kaybeden bazılarının tatile çıktıkları söylemleri gündemden düşmüyor.

Hani o değişim isteyen bazı belediye başkanları var ya, bırakın onların lideri olacakları partiyi iyi yere getirmeyi bulundukları yeri muhafaza edebilecekler mi? 2024 yılında yapılacak mahalli seçimlerin sonucu genel seçimlerinin sonucundan farklı olmayacaktır. Çünkü, Belediye Başkanı olarak seçilmiş olan başkanlar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmak için seçim ittifakına katılmışlar ve seçimi kaybetmişlerdir.

31 Mart 2024 yılında yapılacak olan mahalli seçimleri kazanmaları düşünülebilir mi? Bu millet onları ne için ne için seçti onlar neyin mücadelesini yapıyorlar. Seçildikleri günden beri bakıyorsun ne yapıldı diye farklı bir sonuç yok. Eskisi çok mu iyiydi? Bazı konularda, özellikle de yaşlılarla ilgili çok güzel çalışmaları vardı. Yaşlıların evine ücret karşılığı da olsa temizlikçi gönderiliyor, onları mutlu edecek etkinlikler düzenleniyor, bizzat belediye başkanı gelip onların hayır dualarını alıyordu. Şimdi soruyorum, bunların hangisi yapılıyor?
Bu ülkenin kurucu liderinin heykelinin bulunduğu meydan bakımsızlıktan virane gibi görünüyor, kaldırım taşları yerinden oynadığından tehlike oluşturuyor. Oysa cumhuriyetimizin ilan edildiği ilk TBMM’nin bulunduğu bu alanda farklı bir ışıklandırma ve seslendirmeyle insanların ilgisini çekecek cazibe merkezi haline getirilebilirdi. Şimdilerde yeni bir çalışma yapıldığını gördüm ve umutlandım. Umarım bu ülkenin başkentine yakışır bir çalışma olur. “Sana söz yine baharlar gelecek!, Türkiye için karar ver! Vatanını seven sandığa gitsin” gibi söylemlerin artık inandırıcılığı kaldı mı? Seçilmiş olan belediye başkanları da ittifaka katılarak 2024 yılında yapılacak seçimlerin kaderini önceden belirlemiş oldular. Oysa görevlerinin başında durup kendilerinden beklenen hizmetlere odaklanmış olsalardı şimdi bir umut olabilirlerdi…

İstifa etmek yerine geminin kaptanı hala benim diye tartışmalar devam ederken, mahalli seçimlerle ilgili çalışmalar ne zaman başlayacak gerçekten merak konusu. 2023 seçimlerinde de, seçimi nasıl kazanacağınızdan ziyade aday kim olacak tartışmalarıyla vakit geçirildi ve sonuç ortada… Şimdi de İstanbul Belediye Başkanı bu değişim tartışmalarının içinde gündeme taşınıyor. Satılık bazı kalemşorlar, yine her zaman olduğu gibi yazıyorlar, çiziyorlar konuşuyorlar…
Artık insanlar bu masallara inanmıyorlar. Masal, hayal ürünüdür ve seçim kazanacağım diye her seferinde hayal kırıklığı yaşatanlar ancak masal kahramanı olurlar. Seçim kahramanı değil!.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.