Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Olarak Atandı

Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Olarak Atandı

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Büyükelçisi olarak 2016'dan bu yana görev yapan Feridun Hadi Sinirlioğlu, bugün 65 yaşını doldurarak yaş haddinden emekli olması gündeme gelince, yaşama geçirilen özel formül ile görevine devam etmesi sağlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Başdanışman" olarak atadığı Büyükelçi Sinirlioğlu, böylece Türkiye Cumhuriyeti BM Özel Temsilcisi olarak görevine devam edecek.

Bazı bakanlık ve kurumlara ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de bugün yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı, Feridun Hadi Sinirlioğlu’nun görev süresini uzatmak için Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak atama formülünü hayata geçirdi. Benzer bir uygulama Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi Üyeliğine aday olduğu dönemde kritik oylama öncesinde BM Daimi Temsilcisi olan Baki İlkin için de yapılmıştı. Baki İlkin’in de görev süresi uzatılmışı.

UNVAN TANIMI

Sinirlioğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de dış politika danışmanlığı yaparak kariyerinde yükselmişti. Siniroğlu, 21 Ekim 2016'dan beri Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Büyükelçisi olarak görev yapıyor. Dışişleri Bakanlığı’ndaki en üst makam olan müsteşarlık görevini 12 yıl boyunca yapan Siniroğlu, 28 Ağustos  - 24 Kasım 2015 arasındaki geçici seçim hükümeti olan 63. Hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.

ATAMA 65 YAŞINA GİRERKEN YAPILDI

Kararname, 65 yaşına girmesi sebebiyle emekliliğe ayrılması zorunlu olan Siniroğlu’nun doğum günü olan 30 Ocak 2021 tarihinde yayımlandı. Büyükelçiler emekli olduklarında “emekli büyükelçi” unvanına kavuşurken; Siniroğlu, başdanışmanlığa atanarak görev süresinin uzatılmasıyla yeniden “büyükelçi” olarak görevine devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler