ŞİMDİ DE HOLLANDA: ve BU KEZ KIRMIZI YELEKLİLER SOKAKTA

ŞİMDİ DE HOLLANDA: ve BU KEZ KIRMIZI YELEKLİLER SOKAKTA

Fransa'daki "Sarı Yelekliler" olayının bir benzeri de Hollanda'da gerçekleşecek . Kendilerine Kırmızı Yelekliler diyen grup, pazar günü hükümete karşı eylem düzenleyeceğini belirtti.

Fransa'daki "Sarı Yelekliler" olayının bir benzeri de Hollanda'da gerçekleşecek. Kendilerine Kırmızı Yelekliler diyen grup, sosyal medyadan yaptıkları açıklamada, pazar günü hükümete karşı eylem düzenleyeceğini belirtti.

Açıklamada, Fransa'da başlayan sarı yeleklilerin eylemlerinin Hollanda'da aşırı sağcılar tarafından ele geçirildiği, bu nedenle "kırmızı yelekli" hareketi başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin yıllardır süren kötü yönetiminin artık sona ermesi ve yerine sosyal bir Hollanda'nın inşa edilmesi çağrısı yapıldı.

Hollanda'da iki haftadır, genellikle ülkedeki aşırı sağcı grupların çağrısı üzerine toplanan sarı yelekliler, Birleşmiş Milletler Göçmen Paktı, emeklilik yaşı, sağlık ve eğitimdeki pahalılık ve göçmen sorunu gibi konularda hükümetin politikalarını protesto ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler