Siirt Üniversitesi Personel Alımında Skandal Karar!

Siirt Üniversitesi Personel Alımında Skandal Karar!

Siirt Üniversitesinin 62 kişilik personel alımında işçilerin bir kısmı işe alınırken, işe girmeye hak kazandıkları halde askerlik sorunu gerekçe gösterilen 13 adayın ise işe alınmayacağı bildirildi.

Siirt Üniversitesinin 62 kişilik personel alımında işçilerin bir kısmı işe alınırken, işe girmeye hak kazandıkları halde askerlik sorunu gerekçe gösterilen 13 adayın ise işe alınmayacağı bildirildi.

Çeşitli soruşturma ve incelemelerden geçirilerek alınan bu işçilerin hakkında alınan ‘Skandal’ niteliğindeki bu karar akıllarda soru işareti oluşturdu.

Siirt Üniversitesi geçtiğimiz ay bünyesinde Elektrikçi, Sıhhi Tesisatçı, Sıvacı, Soğuk Isıtma Sistemleri Bakım-Onarım, Güvenlik ve Temizlik kollarında çalıştırılmak üzere 62 personel için ilana çıkarak personel alımına gitmiş, noter huzurunda kura çekimi ve mülakatın ardından işe hak kazanan 62 kişi işe başlamıştı.

İşçiler işe başlamanın heyecanı yaşarken, Siirt Üniversitesi, 13 işçi için soğuk duş etkisi oluşturacak bir karar verdi.

Üniversite, iş alımındaki şartnamede ‘askerliği fiilen yapmış olmak veya muaf olmak’  şartına uymadığı gerekçesiyle tespit edilen 13 personelin işine başlamadan son verdi.

Siirt Üniversitesi Tespit Komisyonu Başvuru Yapan İşçilerin Güvenlik Soruşturması Ve İncelemesinde Bunu Fark Etmedi mi?

Siirt Üniversitesi’nin ‘Skandal’ niteliğinde kararın ardından, tespit komisyonu ‘Personel Alımında İlana Giderken, başvuru yapan adayların askerlik durumunu incelemedi mi? ‘Bunun için belgelere bakılmadı mı? Sorusunu akıllara getiriyor.

Siirt Üniversitesi Şartname Koşullarını Değiştirerek Kendi İle Çelişti!

Skandalın perde arkasında yatan en önemli etkende Siirt Üniversitesi, alımın ilk ilanında şartname koşullarında ‘Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak. (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak)’ koşulunu, ‘Askerlikle ilgili fiilen yapmış olmak veya muaf olduğuna dair belge’ şeklinde değiştirerek, 13 işçiyi ‘Tecilli’ şartına kurban etti.

Şartname Mağduru 13 İşçi Yargının Yolunu Tuttu

Karar karşısında haksızlığa uğradıklarını belirtip tepki gösteren 13 işçi, avukat aracılığıyla yargıya başvuracaklarını belirtti.

Siirt Üniversitesine gidip durumu öğrenmek isteyen adaylara, Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak’ın isminin bulunduğu bir yazı verildi ve yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönetmelik uyarınca idaremize 62 sürekli işçi alınmasına karar verilmiş bu kapsamda alınacak işçilerin meslek pozisyonu, öğrenim, askerlik ve iş tecrübesi v.s. ile ilgili konularda hazırlanan doküman ilan edilmek üzere Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne gönderilmiştir. Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 16.10.2020 tarihinde ilan metninde başvuruculardan askerliğini “fiilen yapmış veya muaf olmaları” şartı aranmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler