Şevket Bülent Yahnici'ye Vefa Ödülü

Şevket Bülent Yahnici'ye Vefa Ödülü

Eski milletvekili ve N Gazete yazarı Şevket Bülent Yahnici, Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'ndan vefa ödülüne layık görüldü.

2005 yılında kurulan ASTOP (Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu) Kurucu ve Onursal Başkanı Veli Sarıtoprak öncülüğünde, 2021 yılı itibari ile Ankara’nın güçlü ve öncü 22 sivil toplum kuruluşları ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Platformu oluşturan tüm gönüllü kuruluşların Yönetim Kurulu Başkanları tarafından imza altına alınan mutabakat metni esaslarına göre platformun ana amaçlarından biri her yıl Nisan ayının ilk haftası içinde ASTOP üyesi her dernek Ülkemize, Memleketimize, Devletimize hizmet etmiş başarılı insanlara VEFA ÖDÜLÜ BERATI takdim etmektedir. 

8 Nisan saat 11:00 Ankara Kalesi Erimtan Müzesi’nde 2021 yılı ASTOP Dönem Sözcüsü ve Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği-ASİAD Başkanı Eda ERSOY TOMBAKOĞLU’ nun öncülüğünde ASTOP- ASİAD Vefa Ödülü Sayın Şevket Bülend YAHNİCİ’ye ASİAD Genel Sekreteri Sayın Çetin Çataloğlu, ASİAD Genel Saymanı Zafer Karahüseyinoğlu ve ASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Yılmaz’ın katılımı ile takdim edilecektir. 

ASİAD Başkanı Tombakoğlu yaptığı açıklamada; 
Ankara tarihine, kültürüne, sosyal hayatına hizmetleri, kültür ve sanata katkıları, bu yönde çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarına gösterdiği ilgi, yardım ve katkıları sebebiyle Sayın Yahnici'ye Vefa Ödülü takdim edeceklerini belirtti.

21.donem Ankara Milletvekili Sayın Yahnici, 
Milletvekilliği öncesi ve sonrasında Ankara tarihi, kültürü, sosyal hayatı, Ankara'da sanata dair çalışmalar, seymenlik geleneğinin yaşatılması, ahilik tarihi ve kültürü, Ankara da kentlilik şuurunun gelişimine büyük katkılar sunmuş, uzun yıllar Ankara’nın köklü ve en eski sivil toplum kuruluşu olan Ankara Kulübü Derneğinde yöneticilikler yapmış, bir Ankara Kent Dergisi niteliğindeki Ankara Kulübü Derneği yayını Başkent Ankara'nın Yayın Kurulu Başkanıdır. Ankara Kalesi Derneği kuruculuğu ve Başkanlığını da yapan Yahnici, Ankara Üniversitesi ANKAMER Danışma Kurulu üyeliğinde de bulunmuştur. Halen Ankara Kent Konseyi Kale Çalışmaları Meclisi Başkanlığı / Sözcülüğünü yürütmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler