Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'de gerçekleştirdiği yıllık konferansta konuştu. Doğu Akdeniz gündemine değinen Merkel konuyu Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile konuştuklarını söyledi ve "Tüm Avrupa Birliği ülkeleri Yunanistan'ı desteklemekle yükümlüdür" dedi.
Merkel, Doğu Akdeniz'deki enerji arama çalışmaları nedeniyle Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimin daha da artmasını engellemek istediklerini söyledi.
Merkel, Doğu Akdeniz'de kıtasahanlığı ve karasularıyla ilgili yaşanan uyuşmazlığın tüm tarafların birlikte çalışarak çözüme kavuşturulabileceğini de sözlerine ekledi.
Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin doğal gaz arama çalışmaları sürerken İtalya, Fransa, Güney Kıbrıs ve Yunanistan da bölgede askeri tatbikat düzenleneceğini açıklamıştı. Türkiye de Oruç Reis gemisinin, sismik çalışma yürüteceği alan için 1 Eylül'e kadar devam edecek yeni Navtex (Denizcilere Duyuru) ilan etmişti.