MedyaRadar'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ünlülere yönelik başlattığı uyuşturucu operasyonu kapsamında medya dünyasından da çok sayıda isim gözaltına alındı. O isimlerin başında ise eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy geliyordu. Ersoy'un gözaltına alınması medya dünyasını sarsmıştı. Ortaya dökülen ifadeler ise medya dünyasındaki çürümüşlüğü gözler önüne serdi.
Mehmet Akif Ersoy'un gözaltına alınmasından hemen sonra, 12 Aralık sabahı Mahzen Medya sahibi Tolga Aykut gözaltına alındı. 'Mehmet Akif Ersoy ile 5. Gece' isimli program yapan, Ersoy'un Habertürk'teki odasından çıkmayan Tolga Aykut, savcılık ifadesinde önemli bir isimden bahsetti.. Kollukta verdiği ifadesinde ''Mehmet Akif Ersoy ile bir arkadaş vasıtasıyla tanıştım'' dediği o kişiyi savcılık ifadesinde açıkladı.
ERSOY'LA BİZİ BÜLENT ARINÇ'IN YEĞENİ TANIŞTIRDI
Tolga Aykut'un kollukta 'bir arkadaş' olarak geçiştirdiği kişiyi savcılık ifadesinde şu sözlerle itiraf etti:
''Ben yapımcıyım. Aynı zamanda Karaköy'de otel işletmekteyim. Otellerin adı da Depiaro'dur. Ben Mehmet Akif Ersoy ile yaklaşık 4 yıl önce Erdoğan Özbudak isimli arkadaşımın vasıtasıyla Karaköy'de Erdoğan'ın işletmiş olduğum Camando isimli işletmede tanıştım. Erdoğan Bülent Arınç'ın hem yeğeni hem danışmanıdır. Mehmet Akif'te Bülent Arınç'ın programlarıyla ilgili röportaj yapabilmek için otele Erdoğan ile görüşmeye gelmişti. Bende o sırada oteldeydim. Akif ile bu şekilde tanıştım. Karaköy'de kafede Erdoğan ile otururken Akif yine kafeye gelmişti. İkinci üçüncü görüşmelerimizde böyle oldu. Daha sonra samimiyetimiz ilerledi. Numaralarımızı aldık, verdik. Biz daha sonra Erdoğan olmadan da telefonlaşmaya görüşmeye başladık''
ERDOĞAN İLE TOLGA OTEL İŞİNDE ORTAK!
Uyuşturucu soruşturmasında ifadesinde başvurulan Mehmet Akif Ersoy'un eski eşi Pınar Erbaş ise Bülent Arınç'ın yeğeni ile Tolga Aykut'un ortak olduklarını açıklamış. Erbaş'ın 19 Aralık 2025 tarihindeki savcılık ifadesinin Erdoğan Özbudak kısmı ise şöyle ''Mehmet Akif'i Tolga Aykut ile Bülent Arınç'ın yeğeni Erdoğan Özbudak'ın tanıştırdığını Mehmet Akif bana söylemişti. O dönem bir otelde Tolga ve Erdoğan Özbudak ortaklarmış"
ARINÇ'IN KİTABI ONUN YAYINEVİNDEN ÇIKTI
Erdoğan Özbudak ile ilgili bilgi kısıtlı. 2018 yılında Şişli'de kurulan Upgrade Medya isimli şirketin sahibi. Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre şirketin de tek pay sahibi olarak gözüküyor.
Şirketin kuruluş amacı ise şöyle anlatılmış: Yurt içi ve yurt dışında haber ajanslığı yapmak, televizyonlarda müzik programları yapmak, menajerlik, prodüksiyon, figürasyon. 30 bin TL sermaye ile kurulan şirketin bir de yayınevi bulunuyor. Upgrade Medya iştiraki olan Nesne Kültür Sanat Yayınları'nın bugüne kadar bastığı en önemli eser ise Bülent Arınç'ın hayatını anlatan ''Küçük Erbakan: Arınç'' kitabı olmuş.