TSK'nın Hamlesi Yunanistan'ı Ürküttü! "Türkiye, En Seçkin Birliklerini Oraya Nakletti"

Yunan analist, Söke'ye yerleştirilen 51. Komando Tugayı'nın sahadaki yüksek operasyonel kabiliyetine ve PKK ile yürütülen operasyonlardaki muharebe geçmişine vurgu yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en seçkin birliklerinden 51. Komando Tugayı'nın Tunceli'den Aydın'ın Söke ilçesine intikal ettirilmesi Yunanistan'da yankı uyandırırken, Yunan savunma analisti Paris Karvounopoulos birliğin Sisam Adası karşısına konuşlandırılmasına tepki gösterdi.

Lozan Barış Antlaşması'na aykırı olarak gayriaskeri statüdeki adaları silahlandıran ve Türkiye'ye yönelik kışkırtıcı açıklamalarda bulunan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in söylemlerinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), 51. Komando Tugayı'nı Tunceli'den Aydın'ın Söke ilçesine kaydırdığı belirtildi. Savaş ve sıcak çatışma tecrübesine sahip birliğin Ege kıyısına intikali Yunanistan'ı korkutmaya yetti.

"TÜRKİYE NEDEN SİSAM ADASI'NIN KARŞISINA KOMANDO KONUŞLANDIRIYOR?"

Gelişmeye ilişkin militaire.gr'de değerlendirmelerde bulunan Yunan gazeteci ve savunma analisti Paris Karvounopoulos, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Hakan Fidan ve Ömer Çelik bize cevap versin. Türkiye neden Sisam Adası'nın karşısında bir komando tugayı konuşlandırıyor? Bu komando tugayının üssü Türkiye'nin güneydoğusundaki Tunceli'deydi, yani yüksek savaş kabiliyetine sahip bir askeri birlik bunlar. PKK ile sıcak temaslarda bulundular. Türkiye bildiğimiz gibi PKK ile meselelerini çözdü ve harbe hazır askeri güçlerini Küçük Asya kıyılarına naklediyor."

OPERASYONEL KABİLİYETİNE DİKKAT ÇEKTİ

Yunan analist, Söke'ye yerleştirilen 51. Komando Tugayı'nın sahadaki yüksek operasyonel kabiliyetine ve PKK ile yürütülen operasyonlardaki muharebe geçmişine vurgu yaptı.

Karvounopoulos, harbe hazır bu tecrübeli askeri unsurların Türkiye'nin iç ve güneydoğu bölgelerinden Adalar Denizi kıyı şeridine kaydırılmasından duyduğu rahatsızlığı açıkça dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri