Bu kapsamda hem sahada hem de masa başında sıkı denetimlere devam ediliyor.
Son olarak adresler İstanbul'un Beyoğlu ve Beylikdüzü ilçeleri oldu.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, sosyal medyada paylaşılan trafikteki tartışma görüntülerine ilişkin inceleme yapıldı.
3 KİŞİYE TOPLAM 626 BİN LİRA CEZA KESİLDİ
Beyoğlu'nda araçlarından inerek trafikte tartışan 2 sürücü ve 1 yolcunun kimlik ve adres bilgilerini belirleyen ekipler, sürücüler İ.O, S.T. ve yolcu M.M.P'yi gözaltına aldı.
Bu kişilere, Karayolları Trafik Kanunun "trafikte saldırı amacıyla başka bir aracı ısrarla takip etmek veya bu amaçla araçtan inmek", "karayolunda duraklamanın yasak olduğu yerde duraklamak", "motosiklet sürücü ve yolcusunun koruyucu başlık kullanmaması", "sürücü belgesi olmadan araç kullanmak ve kullandırtmak" maddelerinden toplam 626 bin 246 lira para cezası işlemi uygulandı.
ARACINDAN İNEN SÜRÜCÜ TESPİT EDİLDİ
Beylikdüzü Osmanlı Caddesi'nde ise otomobiliyle seyir halindeki bir aracı sıkıştırıp aynasına vuran sürücü A.E.S. gözaltına alındı.
Polis ekipleri, trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek hareketlerde bulunan A.E.S'ye, "trafikte saldırı amacıyla başka bir aracı ısrarla takip etmek veya bu amaçla araçtan inmek" maddesi uyarınca 180 bin lira ceza uyguladı.
ARACI 60 GÜN TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
Ayrıca, her iki olayda gözaltına alınan sürücülerin 60 gün süreyle araçları trafikten menedilip, sürücü belgelerine el konuldu.
Emniyete götürülen 4 kişi hakkında adli soruşturma da başlatıldı.