Şevket Bülend Yahnici Yazdı: Açılım Sürecinde Skandal İddia

Terör Örgütü Pkk'nın Sözde Yöneticileri Cemil Bayık, Duran Kalkan Ve Mazlum Abdi İmralı'da Öcalan'la Görüştü!

Terör örgütü PKK'nın üst düzey isimlerinin İmralı Adası'na götürülerek teröristbaşı Abdullah Öcalan'la görüştürüldüğü öne sürüldü. İddialarda Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mazlum Abdi ve Sabri Ok'un da aralarında bulunduğu çok sayıda teröristin temaslarda yer aldığı ileri sürüldü.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin mimarı olduğu, iktidarın Terörsüz Türkiye adını verdiği, DEM Parti ve terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile yürütülen ikinci açılım süreciyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Süreç kapsamında terör örgütü PKK'nın üst düzey isimlerinin İmralı Adası'nda teröristbaşı Öcalan ile görüştürüldüğü öne sürüldü.

Darka Mazi adlı sitenin Kürdistan Yurtseverler Birliği’ni (YNK) kaynak gösterdiği haberinde, terör örgütü PKK’nın sözde yürütme konseyi KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, ağustos ayının ilk haftasında Süleymaniye Havalimanı’ndan kalkan bir uçakla Türkiye’ye geçti. Bayık’ın yanında iki kişiyle birlikte İmralı’da iki gün kaldığı ileri sürüldü.

https://i.12punto.com.tr/Archive/2026/9/6/091343998-ekran-resmi-2026-09-06-09.03.38.jpg

İddiaya göre Öcalan’ın 27 Şubat 2025’te yaptığı silah bırakma çağrısının ardından örgütün Kandil kadrosuyla temasları artırıldı. Terör örgütü PKK’nın üst düzey isimlerinin belirli aralıklarla İmralı’ya götürüldüğü, görüşmelerin bir bölümünün de görüntülü yapıldığı belirtildi.

İDDİALARDA HANGİ İSİMLER VAR?

Haberde, Bayık’ın yanı sıra Duran Kalkan’ın da İmralı temaslarında yer aldığı ileri sürüldü. Şubat 2025’te Duran Kalkan, Cemil Bayık, Helin Türk, Raperin Dersim ve Bişar Qoser gibi PKK’lı teröristlerin iki gün boyunca Öcalan’ın yanında kaldığı iddia edildi.

Aynı haberde, Suriye’de bulunan PKK/YPG bağlantılı SDG’den Mazlum Abdi ile İlham Ahmet’in de İmralı’da temaslarda bulunduğu öne sürüldü. KCK yapılanmasında yer alan Sabri Ok ve Bese Hozat kod adlı Hülya Oran’ın ise Haziran 2025’te adaya gittiği iddia edildi.

“YANIMA GELSİN, BURADA TEDAVİ OLSUN”

Cemil Bayık’ın Aralık 2025’te İmralı’ya gitmeyi reddettiği, sağlık sorunlarını gerekçe gösterdiği de iddialar arasında yer aldı. Haberde, Öcalan’ın Bayık için “Yanıma gelsin, burada tedavi olsun” dediği; Bayık’ın ise buna “Başkan çıldırmış” karşılığını verdiği öne sürüldü.

Darka Mazi’nin haberinde, Bayık’ın daha sonra Temmuz ayında Duran Kalkan üzerinden iletildiği belirtilen mesajın ardından sürecin dışında kalmamak için ziyareti kabul ettiği iddia edildi. Temmuz ayında Kalkan’ın yanındaki dört kişiyle ikinci kez İmralı’ya gittiği de öne sürülen iddialar arasında yer aldı.

06 Eylül 2026

KAYNAK: https://12punto.com.tr/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri