Selçuk Özdağ'dan Yeni Zelanda çağrısı! Türkiye öncü olmalı, dünyayı yürüyüşe çağırmalı

FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ,Türkiye'ye çağrıda bulunarak, Yeni Zelanda katliamı için dünyayı yürüyüşe davet etmesi gerektiğini kaydetti.

7 Ocak 2015 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik gerçekleşen ve 17 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırısı ardından tüm dünya liderleri Paris'te bir araya gelmiş, terörün renginin dilinin, dininin ne olursa olsun karşısında olduklarını dünyaya beyan etmişlerdi. 

'Cumhuriyet Yürüyüşü' olarak tarihe geçen bu yürüyüşe başta Türkiye Cumhuriyeti 62. 63. 64'üncü dönem Başbakanı Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Ukrayna Devlet Başkanı, Hollanda Başbakanı , Belçika Başbakanı, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Danimarka Başbakanı ve Bulgaristan Başbakanı  katılmıştı.Yine yürüyüşe Afrika'dan da Mali Cumhurbaşkanı Boubacar Keita ve Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou katılım sağlarken, yine İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da gösteri yürüyüşüne katılanlar arasında yer almıştı.

11 Ocak 2015'te Charlie Hebdo saldırısı için gösterilen duruş ve mesajın bugün Yeni Zelanda'da gerçekleşen cami katliamı karşısında da sergilenmesinin elzem olduğunu belirten AK Parti 24-25-26. dönem Manisa milletvekili ve E. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı,  FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu E. Başkanvekili Selçuk Özdağ, Türkiye'ye ve dünyaya çağrıda bulundu. 

Özdağ, çağrısında, nasıl ki Charlie Hebdo saldırısı tüm dünya liderleri tarafından anlamlı bir yürüyüş ile Paris'te kınandı ise, bugün de aynı duruş ve mesajın Yeni Zelanda'da gerçekleşen cami katliamı için gösterilmesi gerektiğini belirtti. 

Özdağ,Türkiye'nin lider ve öncü bir rol üstlenerek dünyaya çağrıda bulunması gerektiğini kaydetti. 

Kaynak: enpolitik

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri