Raporlu İlaç Kullananlara Müjde! Bakan Memişoğlu Yeni Sistemi Duyurdu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, raporlu ilaç kullanan hastaları yakından ilgilendiren yeni bir sistem üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, raporlu ilaç kullanan hastaların, tedavilerinde değişiklik olmadığı sürece her üç ayda bir reçete yazdırmak amacıyla doktora gitmeden ilaçlarını eczaneden alabilmelerini sağlayacak yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Yürütülen çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, şu bilgileri paylaştı:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından bunu istedik ve onlar hazırlık içindeler. Bir rapor yazıldı diyelim. 6 ay ilaç raporunuz var. Bir kere ilaç yazıldığı zaman doktor tarafından o ilaçla ilgili değişiklik olana kadar siz eczaneden direkt alabilir hale geliyorsunuz. Yani bir daha doktora gidip de ikinci bir ilaç reçete ettirmenize gerek yok.

"RAPORA BAĞLI İLAÇ AYLIK DOZDA ECZANEDEN ALINABİLİR"
İlaç raporunun geçerli olan süre boyunca o ilacın aylık dozda eczaneden alınabilir olmasını sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Çok yakın zamanda inşallah onu da insanlarımızın hizmetine sunacağız. Böylece, kronik hastalığı nedeniyle ilaç raporu olan yaşlı insanlarımız her seferinde gidip ilaçlarını doktora yazdırmaktansa ilaç raporunun geçerli olduğu sürece ilacın ulaşılabilir hale gelmesi planlamamız var. Birden fazla rapora bağlı olan ilaç kullanan, bu ilaçları farklı zamanlarda reçete ettirmek zorunda kalan hastalarımıza rahatlık sağlayacağız."

"SAĞLIK HİZMETİNİ VATANDAŞIMIZIN AYAĞINA GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Yaşlı veya yatağa bağımlı kişilerin hastaneye giderek kan tahlili yaptırması, muayene olması ve tedavi görmesinin enfeksiyon ve düşme gibi riskleri de beraberinde getirdiğini belirten Memişoğlu, bu nedenle sağlık hizmetlerinin mümkün olduğunca hastanın bulunduğu yere götürülmesinin önem taşıdığını vurguladı. Sağlık hizmetlerinin yalnızca hastalıkların tedavisine odaklanmaması gerektiğini vurgulayan Memişoğlu, koruyucu sağlık hizmetlerinin de daha fazla kullanılmasını istedi.

"TOPLUM BİZDEN SAĞLIK TALEP ETSİN"
Toplumun Sağlık Bakanlığından en çok "hastalığımı tedavi et" şeklinde talepte bulunduğunu belirten Memişoğlu, sağlık hizmetlerinde önceliğin hastalık ortaya çıkmadan önce sağlıklı yaşamın desteklenmesi olması gerektiğini söyledi.

Memişoğlu, "Bizim toplumdan esas isteğimiz bizden sağlık talep etsinler. Hastalanmama talep etsinler. Sağlıklı nasıl kalacağıyla ilgili onlara destek verme talep etsinler. Biz ona hazırız zaten." diye konuştu.

SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİNDE FİZYOTERAPİST VE DİYETİSYEN HİZMETLERİ ÜCRETSİZ
Vatandaşlara aile hekimlerine ve Sağlıklı Hayat Merkezlerine başvurmaları çağrısında bulunan Memişoğlu, bu merkezlerde fizyoterapist ve diyetisyen hizmetlerinin ücretsiz verildiğini belirtti. Aile hekimliklerinde koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında kanser taramaları ve çeşitli tetkiklerin yapılabildiğini ifade eden Memişoğlu, "Önemli olan insanların sağlıklı kalmasıdır. Bir insanın sağlıklı yaşamasıdır. Sağlıklı yaşlanmasıdır." dedi.

Sağlık hizmetlerinin bu hedefi karşılayabilecek altyapı ve insan gücüne sahip olduğunu vurgulayan Memişoğlu, vatandaşların hastalanmadan önce koruyucu sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanmasını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri