TGRT Haber’de yayınlanan programda konuşan gazeteci Nuray Başaran, siyaset gündemini sarsacak açıklamalar yapmıştı.
Özgür Özel’in iki aydır meydanlarda isim vermeden kendisini ve yaptığı haberleri hedef aldığını söyleyen Başaran'ın açıklamalarından konu başlıkları:
"Evinin Kundaklandığını Açıkladı"
Yargıya intikal etmiş bir davanın hukuki sonucunu beklemek yerine meydanlarda açıkça hedef gösterildiğini söyleyen Başaran, çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi:
"Benim evim kundaklandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü şu an inceleme yapıyor. Bunu bugüne kadar ekranlardan söylemedim, hukuka ve devlete sığındım." Yaşanan bu olayın, mahalledeki kameraların sökülmesinden 10-15 gün sonra gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.
"19 Mayıs’ta Memleketim İzmir’de Hedef Gösterildim"
Özgür Özel’in kurultay davasını takip eden tek gazeteci olması sebebiyle kendisini susturmaya çalıştığını söyleyen Başaran, Özel'in 19 Mayıs’ta İzmir’de yaptığı bir konuşmada görüntüsünün yayınlatılarak adeta "Gereğini yapın buna" dercesine kendisini hedef tahtasına koyduğunu söyledi.
"Korkmuyorum, Hodri Meydan!"
Mesleğini her ne pahasına olursa olsun yapmaya devam edeceğini vurgulayan duayen gazeteci, Özel’e şu sözlerle meydan okudu:
"Bu meslek öyle bir meslek ki bazen yazdığınız, yaptığınız haberlerden dolayı hedef alınır ve hatta vahşice öldürülebilirsiniz. Ben de en fazla "Basın Şehidi" olurum Sayın Özgür Özel. Bununla da gurur duyarım. Ama bu saatten sonra başıma bir şey gelirse sorumlusu sizsiniz. Korkmuyorum"
Suç Duyurusunda Bulundu
Konuşmasının sonunda hukuka ve devlete olan güvenini yineleyen Nuray Başaran, kendisini hedef gösterenler hakkında resmi olarak suç duyurusu dilekçesini verdiğini belirterek, "Bir kadın olarak görevimi yaparken bu ölümse sonuna kadar buna katlanmaya hazırım. Ben susmam" ifadelerini kullandı.
https://www.instagram.com/ngazetecom/
https://www.instagram.com/nuraybasarantv/