Okçuluk: Dünya Kupası

Türkiye, klasik yay takım müsabakalarında erkekler ve kadınlarda altın madalya maçına çıkmaya hak kazandı.

Milli okçular, 2026 Dünya Kupası'nın 1. ayağında Klasik yay takım müsabakalarında hem erkekler hem de kadınlarda finale yükseldi.

Meksika'nın Puebla kentindeki organizasyonda Mete Gazoz, Berkay Akkoyun ve Ulaş Berkim Tümer'den oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı, son 16 turunda İsrail'i 6-0'la geçti. Çeyrek finalde Slovenya'yı, yarı finalde de Çin'i 5-1 yenen milli takım, altın madalya maçında ABD ile karşılaşacak.

Son 16 turunu bay geçen Elif Berra Gökkır, Gizem Özkan ve Dünya Yenihayat'ın yer aldığı Klasik Yay Kadın Milli Takımı, Hindistan ve Meksika'yı 5-4 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Kadın milli okçular, 12 Nisan'da yapılacak klasik yay takım finallerinde Çin ile altın madalya mücadelesi verecek.

Organizasyonda daha önce Batuhan Akçaoğlu, Emircan Haney ve Eren Kırca'dan oluşan Makaralı Yay Erkek Milli Takımı da altın madalya maçına çıkmaya hak kazanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri