Marmara ve Ege bölgelerinde etkili olan şiddetli fırtına hayatı felç etti. İstanbul’da binaların dış cepheleri ve reklam panoları kağıt gibi savrulurken, Manisa Salihli’de bir caminin minaresi fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Salihli'de 100'den fazla ağaç devrildi, demiryolu seferleri aksadı.
İstanbul ve Manisa başta olmak üzere Ege ve Marmara bölgelerini etkisi altına alan şiddetli lodos, hafta sonunu kabusa çevirdi. İstanbul'da çatılar uçup dev dalgalar sahili döverken, Manisa Salihli'de cami minaresinin külahı cami imamının önüne düştü.
İSTANBUL'DA "KIRMIZI ALARM" ETKİSİ
Valiliğin uyarılarının ardından gece boyu hızını kesmeyen fırtına, özellikle Avrupa Yakası'nda büyük hasara yol açtı:
Esenyurt, Beylikdüzü, Küçükçekmece: Çok sayıda binanın çatısı uçtu, dış cephe kaplamaları yollara savruldu. Sokaklardaki aydınlatma direkleri devrildi.
Arnavutköy: İnşaat halindeki binalardan düşen tuğlalar park halindeki araçları kullanılamaz hale getirdi.
İstanbul Havalimanı: Rüzgarın hızı havalimanında uç uç noktaya ulaştı. Yolcuların uçan reklam panolarına tutunarak savrulmaktan kurtulmaya çalıştığı anlar kameralara yansıdı.
Silivri: Marmara Denizi’nde dev dalgalar oluştu. Lodos nedeniyle yükselen dalgalar mendirekleri aşarak sahil yoluna taştı.
MANİSA SALİHLİ: VERİLMİŞ SADAKAMIZ VARMIŞ
Fırtınanın en ağır darbeyi vurduğu yerlerden biri de Manisa Salihli oldu.
Minare Uçtu: Cumhuriyet Camii’nin minare külahı, şiddetli rüzgarın etkisiyle metrelerce yükseklikten cami bahçesine düştü. Olaydan saniyelerle kurtulan cami imamı Abdulbaki Demir, "Kapıyı kilitleyip çıktım, önüme düştü. Allah bizi korudu." dedi.
100’den Fazla Ağaç Devrildi: İlçenin dört bir yanında ağaçlar köklerinden söküldü. Fevzipaşa Caddesi’nde devrilen çam ağaçları demiryolu hattını kapatınca tren seferleri durduruldu.
EKİPLER TEYAKKUZDA
Her iki şehirde de belediye, itfaiye ve polis ekipleri gece boyunca yüzlerce ihbara yetişmeye çalıştı. Maddi hasarın milyonlarca lirayı bulduğu tahmin edilirken, yetkililer fırtınanın etkisini sürdüreceği bölgelerde vatandaşların dışarı çıkmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.