İngiltere’de Anneler Günü İçin Türk Çiçekleri Yola Çıktı

İngiltere’de 15 Mart’ta kutlanacak Anneler Günü için hazırlıklarını tamamladı. Başta karanfil olmak üzere pembe tonlarındaki çiçekler seralarda özenle yetiştirildi ve İngiltere’ye gönderildi.

İngiliz tüketicilerin talepleri doğrultusunda üreticiler özellikle açık pembe ve pembe tonlarında karanfil üretimine ağırlık verdi. Seralarda yetiştirilen çiçekler toplandıktan sonra özenle paketlenerek sevkiyata hazır hale getirildi.

Anneler Günü için hazırlanan çiçekler, İngiltere’deki annelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

SEKTÖRDE YOĞUN SEZON

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, sektörün son dönemde yoğun bir sezon geçirdiğini belirtti.

Geçen yıla kıyasla hem üretimde hem de ihracatta artış yaşandığını ifade eden Yılmaz, İngiltere’den gelen siparişlerde de bu artışın açık şekilde görüldüğünü söyledi.

30 MİLYON DAL ÇİÇEK GÖNDERİLDİ

İngiltere’nin Hollanda’dan sonra sektör için en önemli ikinci ihracat pazarı olduğunu vurgulayan Yılmaz, Anneler Günü için yoğun sevkiyat yapıldığını dile getirdi.

Bu yıl İngiltere’ye 30 milyon dalın üzerinde çiçek gönderildiğini belirten Yılmaz, bu özel gün kapsamında 3 ila 4 milyon dolar arasında ihracat geliri beklediklerini açıkladı.

ANNELER GÜNÜ İÇİN ÖZEL RENKLER

Her özel gün için farklı renklerde üretim yaptıklarını belirten Yılmaz, İngiltere’de Anneler Günü için özellikle pembe tonlarının öne çıktığını söyledi.

En çok talep edilen renklerin açık pembe ve koyu pembe olduğunu ifade eden Yılmaz, az miktarda da mor çiçek talebi geldiğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri