İBB Yöneticisini Kaçıran Tetikçi İfadesinde Döküldü! "Fidye Alamazsak Kafasına Sık"

Maltepe’de evinin önünden kaçırıldıktan sonra polis ekiplerince kurtarılan İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal’a ilişkin soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.

Olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen şüpheli sayısı artarken, korsan taksicilerin de sürece dahil olduğu tespit edildi.

Maltepe'de, 17 Haziran Çarşamba akşam saat: 21.00 sıralarında evinin önünde kimliği belirsiz 3 kişi tarafından kaçırılan ve Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışması sonucu kurtarılan İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal soruşturmasında yeni gelişmeler yaşandı.

ŞÜPHELİLERİN KAÇMASINA YARDIM ETMİŞLER

Dün gece ekipler tarafından gözaltına alınan 2 kişinin, olayın ardından şüphelilerin kaçmasına yardım ettiği belirlenen korsan taksiciler olduğu öğrenildi. Soruşturmayı sürdüren Gasp Büro Amirliği ekipleri, Korsan taksicilerin şüphelileri önce Fatih'e, ardından farklı adreslere götürdüklerini tespit etti. Asayiş Şube Müdürlüğünde olayla ilgili gözaltında tutulan şüpheli sayısı 10'a yükseldi.

"KAFASINA SIK TALİMATI"

Öte yandan Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan Erhan Karaal'ın yanında silahla beklerken yakalanan şüphelinin olayın tetikçisi olarak görevlendirildiği öğrenildi. Daha önceden başta uyuşturucu suçları olmak üzere çok sayıda suç kaydı bulunan 27 yaşındaki Yusuf A.'ya şüpheliler tarafından 'Öldür' talimatı verildiği belirlendi. Şüphelilerin Yusuf A.'ya "Biz aileden tekrar fidye isteyeceğiz. Fidyeyi vermezlerse sana haber ederiz. Sen de kafasına sıkarsın. Burası boş bir yer, cesedi 45 gün sonra zor bulurlar. Biz de izimizi kaybettiririz. Bizi bulamazlar" dediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor.

EŞİ KONUŞTU

Öte yandan Erhan Karaal'ın eşi Ayşe Toprak Karaal konuştu. Karaal, Tuzla Devlet Hastanesi'nin ardından Kartal Lütfü Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen eşinin tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü belirtti. Karaal eşini kaçıranların kendisini aradıklarını söyleyerek bu süreçte yaşadıklarını anlattı.

"EŞİNİZLE GÖRÜŞTÜRELİM DEDİLER" ARAMADILAR"

Karaal, "Benden birşey istemediler. Sizi eşinizle görüştürelim dediler o kadar. Görüşemedik biz. Arayacaklardı aramadılar. Yurtdışı numarasıydı ne zaman aradılar tarihini hatırlamıyorum. Kaçırıldığı günden itibaren ben de uykusuzum. Yemek de yiyemedim uykusuzum." dedi. Basın mensuplarının gözaltına alınan 8 kişi olduğunu hatırlatması üzerine Karaal, "Onların olduğunu düşünmüyorum. Benim eşim karıncayı bile incitmeyen bir insan. Hiçbir şekilde eşime zarar vereceklerini düşünmüyorum. Bu işte mutlaka bir karışıklık olduğunu düşünüyorum. Yanlış hedef çünkü hiçbir manası yok. Parayla ilgili hiçbirşey duymadım ben bilmiyorum. Bütün herşeyi emniyet birimlerimiz ayrıntılı bir şekilde araştırıyor. Sürecin başından sonuna kadar eşimi bulmak için tüm emniyet savcılıklar milletvekilleri parti ayrımı gözetmeksizin herkes seferber oldu. Güzel bir ortamda bulundu yoksa bulunma şansı da yoktu " dedi.

"ÇOK ZOR BİR SÜREÇ ATLATTIK"

Telefonla arayanların kendisine 'Polis merkezinde olmamalısın' dediğini de aktaran Karaal, "Eşimin bulunacağına inanıyordum beklemeye başladım. Çok zor bir süreç atlattık. 3 gündür uyumadan polis merkezinde bekliyordum. Tuzla Orhanlı'da izbe bir yerde bulundu eşim. Ramak kala bulundu. Emniyetimiz polislerimiz savcılarımız milletvekillerimiz hepsi bize bu süreçte çok yardımcı oldular. Hepsi defalarca aradı siz değerli basın çalışanları da sesimizi duyurdunuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

https://x.com/ngazetecom

https://www.instagram.com/ngazetecom/

https://www.instagram.com/nuraybasarantv/

https://www.instagram.com/ngazeteofficial/

https://www.youtube.com/@nuraybasarantv

https://www.facebook.com/share/1HW3HWKcMg/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61590534251658

https://www.linkedin.com/in/n-gazete-a1956b308/?skipRedirect=true

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri